Studentie, Important

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) își dorește construirea unui nou cămin în campusul Hașdeu

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) își dorește construirea unui nou cămin în campusul Hașdeu

Recent, Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat faptul că își dorește construirea unui nou cămin în campusul studențesc Hașdeu.

Organizația Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, pe scurt, OSUBB, susține acest demers întrucât consideră că un nou cămin înseamnă mai mult acces la educație.

În prezent, Universitatea Babeș-Bolyai, cel mai mare centru universitar din țară, deține 17 cămine studențești cu o capacitate de aproximativ 5 200 de locuri. Astfel, din totalul de peste 40 000 de studenți, o mare parte dintre ei sunt nevoiți să apeleze la chirii sau locuințe proprii. OSUBB consideră că prin construirea unui cămin, nu numai că mai multe persoane vor fi tentate să vină să studieze la Cluj, la UBB, datorită oportunității care se dorește a fi creată pentru viitorii studenți, ci rata abandonului universitar din cauze financiare ar putea să scadă.

Unul dintre motivele abandonului universitar este dat de resursele financiare precare ale studenților, având în vedere costurile tot mai ridicate ale chiriilor și ale traiului zilnic. Studenții sunt membrii comunității clujene, iar construirea unui nou cămin și reamenajarea campusului studențesc ar atrage actualii elevi la Cluj-Napoca. Suplimentarea locurilor de cazare în căminele studențești prin construirea unui nou cămin ar satisface și câteva nevoi ale studenților, anume nevoia de afiliere, de apartenență la o comunitate, de interacțiune socială. De aceea, Campusul Hașdeu ar reprezenta locația potrivită pentru construirea căminului.

Astfel, printre beneficiile construirii acestui cămin se numără o scădere a ratei abandonului universitar, oferirea de ajutor studenților, promovarea universității și a centrului universitar clujean. Totodată, UBB își dorește conturarea unui mediu în care cei care decid să studieze la UBB să se simtă „ca acasă”, chiar dacă sunt departe de aceasta, prin incluziune și interacțiune socială, dar și prin oferirea sentimentului de apartenență la o comunitate, comunitatea studenților din Cluj-Napoca, comunitatea studenților din UBB.

Totodată, campusul oferă o multitudine de spații verzi, recreative, iar campusul va suferi doar o reamenajare, spațiile verzi păstrându-se pe cât posibil. Și mai mult, din dorința de protejare a naturii, Universitatea Babeș-Bolyai este prima universitate din țară care desfășoară „UBBGoes Green”, proiect dedicat ocrotirii mediului înconjurător, dar și conturării unui context de dezvoltare durabilă a societății actuale.

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai este un ONG care întrunește studenți din toate facultățile UBB, ocupându-se de conturarea unei studenții de neuitat fiecărui om de UBB prin reprezentare studențească și organizare de evenimente care vin în completarea activității didactice.

Căminele studenţeşti din Cluj-NapocaSite creat de