Din Zona

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj e pusă pe foc

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj e pusă pe foc

Peste 700 de copaci au fost doborâți în ultimele luni în pădurea Hoia Baciu din Cluj.

 Aceștia ar putea să producă oxigen pentru un oraș care deja se sufocă, dar au fost vânduți ca lemn de foc.

Dată fiind apropierea de oraș, Hoia-Baciu intră sub forma de gestiune a pădurilor de protecție.

Conform legislației, în acest tip de pădure nu se permite tăierea arborilor în scopuri productive, pentru comercializare. Se pot tăia doar arbori bolnavi, putrezi sau deteriorați.  

Reteaua Facebook a fost invadată, în ultimele săptămâni, de zeci de fotografii și filmări care arată că arborii exploatați sunt perfect sănătoși. Nu ar trebui să fie tăiați, dar cei care au datoria să aibă grijă de asta sunt chiar cei ce autorizează tăierile: reprezentanții Ocolului Silvic Cluj.

Pădurea Hoia-Baciu nu este doar un adevărat plămân pentru Cluj-Napoca. Este una dintre cele mai cunoscute păduri din EuropaPovestea fantomelor și fenomenelor paranormale de aici a ajuns chiar pe Discovery Channel. 

Ghidurile turistice o recomandă ca o destinație obligatorie pentru cei ce trec prin Transilvania. Ar putea ajunge un parc urban de care să se bucure și generațiile următoare. Dar pentru a se putea vorbi despre asta, mai întâi trebuie să ne asigurăm că Ocolul Silvic nu mai autorizează alte tăieri.

Pentru a evita defrişările a fost iniţiată şi o petiţie. O poţi semna aici.

Pădurea Hoia Baciu din Cluj inclusă în „topul internaţional al destinaţiilor pe care care doar cei mai curajoşi turişti le pot vizita”Lasă un răspuns

Site creat de