Din Oras, Important

Parcul Armătura din Cluj-Napoca: O nouă oază verde pentru locuitori

Parcul Armătura din Cluj-Napoca: O nouă oază verde pentru locuitori

Începând cu această vară, clujenii vor avea la dispoziție un nou spațiu verde, Parcul Armătura. Pe 30 iunie, firma responsabilă pentru proiect va iniția procedurile de recepție. Viceprimarul orașului, Dan Ștefan Tarcea, împreună cu echipa sa, a efectuat recent o vizită la Parcul Armătura pentru a verifica progresul lucrărilor de modernizare.

Parcul Armătura, care se întinde pe o suprafață de 3,25 hectare, va găzdui 205 de arbori noi.

Proiectul include revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeț pietonal și velo peste pârâul Nadăș, precum și instalarea de mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete / trotinete electrice și un sistem de iluminat cu tehnologie LED.

În plus, parcul va oferi acces gratuit la internet prin rețeaua wireless și va dispune de zone de joacă, alei pietonale, terenuri de sport și multe altele.

Parcul este realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Valoarea totală a investiției este de 18.703.513,99 lei cu TVA.

Parcul Armătura este amenajat pe strada Oașului din Cluj-Napoca.

parcul armatura


Lasă un răspuns

Site creat de