Din Zona, Important

Parcul Primăverii din Mănăștur va fi reamenajat și extins (FOTO)

Parcul Primăverii din Mănăștur va fi reamenajat și extins

Parcul Primăverii din Mănăștur va fi reamenajat și extins de la o suprafață de aproximativ 17.000 mp, la o suprafață de peste 21.000 mp.

Se vor planta peste 400 de arbori noi, care vor consolida caracterul de spațiu verde.

O noutate propusă în cadrul conceptului de amenajare este regândirea funcțiunilor care sunt depășite în acest moment, raportat la nevoile și standardele de calitate a vieții locuitorilor din Mănăștur. Este cazul benzinăriei de pe strada Almasului, care va fi înlocuită, parcul fiind extins pe suprafața acesteia.

O altă propunere importantă este realizarea unei zone umede, amenajată cu vegetație naturală specifică. Această fâșie umedă va fi principalul element natural și acvatic al spațiului verde nou amenajat.

Străzile Ion Meșter și Emil Cioran vor fi reamenajate conform conceptului „oraș pentru pietoni”, testat cu succes în alte locuri din oraș.

Cartierul Mănăștur va fi și primul care va avea propria macheta 3D care va fi amplasată în incinta parcului„, a transmis Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC.

Parcul Primăverii:

  • reorganizarea și aleilor și accesului în parc, pentru a facilita accesibilitate sporită tuturor categoriilor de utilizatori
  • stabilirea și reorganizarea unor zone funcționale precise: locuri de joacă, locuri pentru practicarea exercițiilor fizice și activități sportive etc. La aceste funcțiuni existente se adaugă un amfiteatru în aer liber, o grădină pluvială și două pajiști urbane pentru recreere.
  • evidențierea vegetației existente și plantarea de noi arbori
  • dotarea parcului cu mobilier urban modern
  • amenajarea iluminatului public și arhitectural cu tehnologie LED, dotarea spațiului public cu stații de încărcare pentru vehicule electrice (mașini, biciclete, trotinete)
  • sistem subteran de colectare a deșeurilor și sistem ecologic integrat cu rigole naturale

Străzile Ion Meșter și Emil Cioran:

  • transformarea străzilor în suprafețe de tip shared space
  • reorganizarea locurilor de parcare auto și dotarea unor locuri de parcare cu stații de încărcare pentru vehicule electrice
  • plantarea de aliniamente de arbori, cu includerea arborilor existenți
  • refacerea iluminatului stradal și arhitectural și dotarea străzilor cu mobilier urban modern

Prin conceptul de reamenajare a Parcului Primăverii se urmărește revitalizarea spațiului public pe baza celor 3 componente fundamentale pentru o dezvoltare sustenabilă și anume: componenta ecologică, cea socială și cea economică.

Întregul concept de amenajare, cu detalii pentru fiecare zonă de intervenție poate fi consultat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, aici.

parcul primaverii manastur strada emil cioran cluj strada ion mester cluj

pod calvaria cluj

Parcul Primăverii din Mănăștur va fi reamenajat și extinsLasă un răspuns

Site creat de