Din Oras, Important

Persoanele care circulă cu trotinete electrice prin Cluj au primit lecţii de legislaţie rutieră de la poliţişti

Persoanele care circulă cu trotinete electrice prin Cluj au primit lecţii de legislaţie rutieră de la poliţişti

CompaniileBolt și Lime, în parteneriat cu Poliția Locală a Municipiului Cluj-Napoca și Poliția Municipiului Cluj-Napoca, au organizat joi, în Piața Unirii din Cluj un eveniment dedicat creșterii siguranței rutiere pentru utilizatorii de trotinete electrice.

Cele două companii au pus la dispoziție trotinete electrice din propriile flote, pe care participanții le-au testat și au învățat cum să le utilizeze corect, în timp ce reprezentanți ai Poliției Locale și Poliției Rutiere au susținut scurte sesiuni de informare privind regulile de circulație și obligațiile pe care utilizatorii de trotinete electrice le au în trafic.

Participanții la eveniment au învățat totul despre pornirea/oprirea și verificarea trotinetelor, despre dotările acestora, riscurile mersului în tandem, parcarea corectă, limitele de viteză, opțiunile disponibile în aplicație și au primit sfaturi pentru deplasări sigure și responsabile.

Toate aceste activități au avut loc sub îndrumarea membrilor echipelor Bolt și Lime și a reprezentanților Poliției. Evenimentul s-a desfășurat în intervalul orar 12:00 – 13:00, au participat 150 de persoane și au fost distribuite 150 de materiale informative.

Marcel Bonțidean, Directorul General al Poliției Locale a Municipiului Cluj, a spus: Astfel de inițiative, precum cea organizată astăzi de Bolt și Lime împreună cu noi, sunt vitale atât pentru siguranța utilizatorilor de trotinete electrice, cât și cea a cetățenilor în general. Le mulțumim participanților și ne bucurăm că am avut oportunitatea de a ne întâlni și a reaminti tuturor că respectarea regulilor de circulație este esențială atunci când ne deplasăm pe drumurile publice cu orice mijloc de transport, inclusiv trotineta electrică.”

Ovidiu Onesimiuc, Subcomisar în cadrul Poliției Rutiere a Municipiului Cluj-Napoca, a declarat: În ultimii ani, trotineta electrică a devenit un mijloc de transport urban din ce în ce mai popular, de aceea trebuie să amintim tuturor utilizatorilor că respectarea regulilor de circulație este absolut necesară. Sesiunile de informare pe care le-am susținut astăzi au avut rolul de a informa și de a atrage atenția asupra pericolelor la care ne expunem atunci când alegem să ignorăm aceste reguli. Mulțumim Bolt și Lime pentru inițiativa de a organiza un astfel de eveniment și ne bucurăm că numărul participanților a fost atât de mare.

Sorina Mihai, Public Policy Manager Bolt România, a declarat:Educația și siguranța utilizatorilor reprezintă prioritățile Bolt, de aceea – prin evenimentul de astăzi – am vrut să reamintim utilizatorilor că regulile de circulație pot fi accesate direct din aplicație. Le recomandăm ca, înainte de utilizarea unei trotinete, aceste reguli să fie parcurse integral. În plus, încurajăm utilizatorii să acceseze Modul începător atunci când folosesc o trotinetă pentru prima dată, funcție care are rolul de a reduce viteza de deplasare la 15 km/h, oferind mai multă siguranță. Nu în ultimul rând, recomandăm și folosirea căștii de protecție, cu toate că aceasta nu este obligatorie.

Mihai Bălan, Operations Associate Lime România, a spus: Am vrut să reamintim utilizatorilor de trotinete din Cluj regulile de circulație și modalitățile de parcare, dar și să le oferim posibilitatea de a încerca să meargă pe o trotinetă într-un spațiu organizat și sigur, astfel încât să se obișnuiască cu aceasta. Pentru acest lucru am organizat cu ajutorul Primăriei, Poliției Locale și Politiei Rutiere această campanie de conștientizare prin care am împărțit materiale informative, dar și de protecție.”

Bolt a lansat recent Scooter Safety Pledge, un document prin care se angajează la luarea unor măsuri de siguranță și educație a utilizatorilor de trotinete electrice, precum și la menținerea unei colaborări strânse cu autoritățile. Acesta prezintă informații transparente referitoare la inițiativele Bolt și conține instrucțiuni care vor duce la îmbunătățirea standardelor de siguranță pentru întreaga industrie a trotinetelor electrice.1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de