Studentie, Important

Peste 13.000 de noi studenţi la UBB Cluj | Majoritatea sunt din Transilvania, Moldova şi Maramureş

locuri buget ubb cluj 2018

După prima sesiune de admitere organizată în luna iulie 2021, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au fost acceptați în anul I, în urma examenului, 9.735 de studenți la nivel licență (4.368 buget și 5.367 cu taxă) și 3.563 la nivel de master (2.726 buget și 837 taxă), admiterea la doctorat aflându-se în derulare.

Distribuirea orientativă pe județe/regiuni istorice a celor care s-au înscris inițial la UBB în această perioadă de admitere – evident, mai mulți decât cei acceptați – se prezintă, aproximativ, astfel:

  • județul Cluj – 20%;
  • Transilvania (fără Cluj) – 38.48%;
  • Maramureș – 12.18%;
  • Crișana – 4,34%;
  • Banat – 2.85%;
  • Moldova – 12.65%;
  • Țara Românească, fără București (Muntenia/Oltenia/Dobrogea) – 6.81%;
  • București – 1.41%.

De asemenea, în această sesiune de admitere și-au depus dosarele de înscriere în anul I aproximativ 1.374 de studenți internaționali din 35 de țări, cei mai mulți, în ordine, din Republica Moldova, Ungaria, Italia, Spania, Grecia (32), Irlanda, SUA (24), Germania (21), Portugalia, Franța etc.

Urmează o nouă sesiune de admitere la UBB Cluj

Cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va avea loc în luna septembrie 2021, locurile disponibile, la buget și la taxă urmând să fie anunțate public în curând. Toate informațiile vor fi disponibile, de asemenea, pe site-ul fiecăreia dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Considerând modelul altor universități de referință ale lumii (ex. Cambridge, Harvard, Yale etc. – vezi pentru o listă completă a universităților din SUA, care au angajat vaccinarea: https://www.bestcolleges.com/blog/list-of-colleges-that-require-covid-19-vaccine/), UBB s-a angajat să înceapă anul universitar responsabil, într-o formulă mixtă, care să combine dreptul la educație, cu cel de sănătate și de siguranță a comunității academice și a orașului (https://news.ubbcluj.ro/ubb-creeaza-contextul-pentru-reluarea-activitatilor-academice-din-toamna-in-regim-clasic/).

În acest sens, studenții pot alege să continue educația după modelul anului universitar 2020-2021, adică adesea online/hibrid (cu modele specifice fiecărei facultăți, în funcție de profil/specializare, de resurse și de condițiile epidemiologice), sau clasic (pentru cei care aleg să se vaccineze/se testează periodic/au trecut prin boală). Această formulă mixtă va fi reanalizată în septembrie, în funcție de condițiile epidemiologice, și va fi detaliată sub aspect procedural (acum detaliile au vizat doar studenții, pentru a ști cum să-și organizeze planul, inclusiv situația de cazare, pentru începerea studiilor în toamnă).Lasă un răspuns

Site creat de