Important, Social & Cultura

Peste 350.000 de oameni au fost prezenţi la Zilele Clujului 2024

Peste 350.000 de oameni au fost prezenţi la Zilele Clujului 2024

Peste 350.000 de oameni au fost prezenţi la Zilele Clujului 2024

Cea de-a 12-a ediție a Zilelor Clujului s-a încheiat cu un succes răsunător, reunind peste 350.000 de locuitori și vizitatori din toate colțurile orașului. Festivalul a adus o atmosferă vibrantă și plină de energie în peste 40 de locații, transformând orașul într-o sărbătoare continuă.

De-a lungul evenimentului, clujenii au avut ocazia să se bucure de diverse activități culturale, sportive și recreative. Piețele, parcurile, străzile pietonale, muzeele și bazele sportive au devenit puncte de atracție pentru toți cei dornici să participe la această mare sărbătoare. Din Piața Unirii până la Parcul Central, orașul a fost inundat de voie bună, culori și sunete de sărbătoare.

În ultima zi a festivalului, Piața Unirii a fost gazda unui Regal folcloric de excepție, aducând pe scenă cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară. Evenimentul a început dis-de-dimineață cu Crosul Universităților Clujene, unde studenții și profesorii au alergat pentru sănătate și distracție.

Pe străzile orașului, istoria a prins viață pe Potaissa, iar festivalul gastronomic internațional a încântat papilele gustative ale participanților cu arome și gusturi diverse, îmbinând tradițiile și obiceiurile comunităților internaționale. Parcul Central a fost, de asemenea, un centru de distracție, plin de chicote și râsete.

În Piața Muzeului, concertele au adus bucurie până la ultima notă, iar bazele sportive au fost transformate în săli de clasă în aer liber, oferind activități educative și sportive pentru copii. Evenimentul Catrafusale de pe strada Iuliu Maniu a permis clujenilor să își reînnoiască garderoba și să învețe despre reutilizare, în timp ce muzeele au continuat să fascineze cu expozițiile lor inedite.

La Centrul de Cultură Urbană, vizitatorii au avut parte de o varietate de activități, de la expoziții la proiecții de film, toate menite să îmbogățească experiența culturală a comunității.

Primăria municipiului Cluj-Napoca mulțumește tuturor celor peste 100 de parteneri implicați în organizarea acestui eveniment de amploare. Festivalul Zilelor Clujului a demonstrat încă o dată că, prin colaborare și participare activă, se pot crea legături puternice în comunitate, aducând un plus de valoare și bucurie pentru toți locuitorii orașului.

foto: Zilele ClujuluiLasă un răspuns

Site creat de