Social & Cultura, Important

Peste o mie de profesioniști din IT vin la Cluj la TechFest pentru conferința Codecamp România

TechFest
  • Speakerii se pot înscrie cu prezentări pentru Codecamp până la jumătatea lunii octombrie
  • TechFest așteaptă mii de participanți în cele zece zile de festival tehnologic

 Prima ediție a TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, găzduiește în luna noiembrie Codecamp, eveniment de referință al industriei.

Peste o mie de profesioniști IT (programatori, testeri, project manageri, analiști de business, devops, manageri) sunt așteptați la cel mai mare eveniment al comunității IT, realizat sub sloganul „Dezvoltat de comunitate pentru comunitate”.

Accesul este gratuit, iar organizatorii invită speakerii să se înscrie până la jumătatea lunii octombrie cu prezentări la oricare dintre panelurile specializate, pe site-ul http://cluj.codecamp.ro. Codecamp 2016 Cluj, ediția de toamnă, va însemna peste 50 de prezentări care vor dezvolta teme de discuție diverse, de la Java și .NET la front-end, PHP, Ruby, Mobile și Agile delivery.

Prima ediție Codecamp Romania a fost organizată în 2008 la Iași de un grup de programatori pasionați, care își doreau să dezvolte comunitatea IT. Evenimentul bianual a crescut de la o ediție la alta atât ca număr de participanți, cât și ca amploare, ajungându-se la o medie de aproximativ 2.000 de participanți și peste 60 de dezbateri pentru o ediție.

Clujul este un oraș efervescent, care dă tonul IT-ului în regiune și unde avem mulți prieteni, așa că era firesc ca acesta să fie următoarea noastră destinație. Prima ediție Codecamp Cluj s-a desfășurat în această primăvară și ne bucurăm ca cea de-a doua ediție să o organizăm alături de TechFest, festivalul dedicat tehnologiei care suntem convinși că va pune România pe harta evenimentelor internaționale de acest gen”, a declarat Florin Cardasim, organizatorul Codecamp.

Potrivit acestuia, „Codecamp este o țară liberă”, astfel încât se încurajează implicarea micro-comunităților specializate. De exemplu, comunitatea pasionaților de Java are libertatea de a gestiona la Codecamp tot ce ține de acest limbaj, de la validarea speakerilor la încurajarea de noi teme de discuții; pasionații de Mobile conturează prezentările din această zonă etc. „Prin Codecamp ne dorim să creștem comunitatea programatorilor și să facilităm comunicarea între cei pasionați de aceleași limbaje de programare, tendințe ori subiecte”, a completat Florin Cardasim. Pe lângă Iași și Cluj, Codecamp se mai organizează la Chișinău, iar din 2017 organizatorii vor să ajungă și la Timișoara.

Codecamp este un eveniment de referință în industria romaneasca de IT, astfel că asocierea cu TechFest a venit firesc. Așa cum Codecamp urmărește să dezvolte comunitatea programatorilor, TechFest își propune să-i aducă împreună pe toți cei pasionați de tehnologie și inovație, iar aportul Codecamp ne va ajuta să punem Clujul pe harta mondială a manifestărilor dedicate tehnologiei”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorii TechFest.

Festivalul așteaptă între 11 și 20 noiembrie mii de participanți: programatori, antreprenori și pasionați de cele mai noi tehnologii. TechFest 2016 înseamnă: zece zile de eveniment; 50 de standuri expoziționale cu cele mai noi gadget-uri; 40 de companii care-și deschid porțile; 3 sesiuni de „start-up pitch”; două zile de ateliere; un mega-hackathon; Gala premiilor industriei; lansări de produse; o conferință de coding.TechFest este un eveniment organizat de Centrul StartUp Transilvania. Co-organizator: BRD Groupe Société Générale. Parteneri și sponsori: Trencadis, United Business Center, Pitech Plus, FiWare, MindMagnet, Ve Interactive. Cu sprijinul: Tech Academy, Iulius Mall, Vitrina Advertising, ARIES, AMM Design, Codecamp, Școala Informală de IT, IT Camp, Meet Magento, Party 404, Academy Plus, Cluj Hub, Cluj Java Scripters, Blugento, TeCOMM, PM Elite, SprintPoint Techccelerator, Salt&Pepper, Laurențiu, Laurențiu & Associates, Zoniz, iHub.eu, Get Pony, World Class, Outlead Marketing, Centrul Cultural German, Institutul Francez, Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, PM Elite, Lean In, Inno Work, Mureș Startups.Lasă un răspuns

Site creat de