Din Oras, Important, Politic

Plan de viitor: Accesul maşinilor în centrul oraşului Cluj-Napoca va fi interzis

cluj

Autorităţile locale din Cluj-Napoca se gândesc la viitor şi vor să aplice strategia marilor oraşe din Europa. Este vorba de interzicerea accesului cu maşini în centrul oraşului.

O primă măsură în implentarea acestei strategii o reprezintă mărirea tarifului pentru parcare în zona centrală: 12 lei/oră. Din banii strânşi, aleşii doresc să construiască alte câteva mii de locuri de parcare în municipiu.

Un alt obiectiv al autorităţilor locale din Cluj îl reprezintă crearea benzilor speciale destinate transportului în comun. Astfel, cei care doresc să ajungă în centru îşi vor putea lăsa maşinile acasă şi vor putea folosi mijloacele de transport în comun.

Prin urmare, centrul vechi al Clujului ar fi redat pietonilor şi, în special, turiştilor exact după modelul marilor oraşe din Europa.

În acest moment, în Cluj-Napoca sunt înmatriculate aproximativ 200.000 de autoturisme la o populaţie de peste 300.000.


Traficul în Cluj a devenit o mare problemă în ultimii ani, iar autorităţile locale nu reuşesc încă să găsească soluţii viabile. Probleme mari apar în zilele ploioase sau cele cu ninsoare când un număr şi mai mare de clujeni aleg să se deplaseze cu propriile autoturisme. Astfel, se creează coloane interminabile, iar traversarea oraşului poate dura şi două ore.1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de