Social & Cultura

Pot fi efectuate tratamentele de canal atunci când porți aparat dentar?

Pot fi efectuate tratamentele de canal atunci când porți aparat dentar

Există numeroase intervenții pe care poți să le efectuezi chiar dacă porți aparat dentar. Aparatele dentare moderne nu înfășoară dinții, motiv pentru care există suficientă suprafață dentară pentru lucrări suplimentare, în caz de nevoie.

Există numeroase intervenții pe care poți să le efectuezi chiar dacă porți aparat dentar. Aparatele dentare moderne nu înfășoară dinții, motiv pentru care există suficientă suprafață dentară pentru lucrări suplimentare, în caz de nevoie. 

În funcție de dinte și de intervenția necesară, unele lucrări pot fi executate fără îndepărtarea aparatului dentar, iar altele, în schimb, necesită îndepărtarea acestuia. Stai liniștit, acest lucru nu va întrerupe tratamentul tău ortodontic. Astfel, medicul dentist poate executa chiar și lucrări complexe, precum tratamente de endodontie (printre care chiar și tratamentele de canal).

Dacă urmezi un tratament ortodontic și este necesar un tratament de canal, nu ezita să îți informezi medicul ortodont. Este posibil să fie necesară îndepărtarea aparatului dentar, astfel încât procedura să fie efectuată cât mai eficient. Tratamentul de canal nu va afecta tratamentul ortodontic.

Având în vedere că tratamentul de canal vizează doar un dinte, simpla îndepărtare a bracketului de pe dintele respectiv va oferi dentistului acces deplin pentru intervenție. 

Contrar credinței populare, vizitele la medicul ortodont nu ar trebui să înlocuiască vizitele la medicul stomatolog. Este indicat ca în timpul tratamentului ortodontic să îți vizitezi în mod regulat medicul stomatolog, pentru a fi la curent cu starea de sănătate a dinților tăi. 

O îngrijire constantă a igienei orale este soluția ideală pentru evitarea problemelor de sănătate care pot să apară. Astfel, nu trebuie să te mai îngrijorezi dacă un anumit tratament poate fi efectuat sau nu în timp ce porți aparat dentar. 

Iată 5 sfaturi pentru a-ți menține igienă orală:

  • Periază-ți dinții de cel puțin 2 ori pe zi
  • Folosește ață dentară
  • Folosește apă de gură
  • Evita alimentele dulci și pe cele tari

Din păcate, o problemă cu care se confruntă mulți oameni este faptul că, deși urmează pașii de mai sus, este posibil să nu îi implementeze în mod corect. Când vine vorba de periaj, există o tehnică foarte specifică care trebuie utilizată pentru a te asigura că procesul este eficient, mai ales în cazul în care porți aparat dentar. Acest lucru este valabil și pentru folosirea aței dentare. În cazul în care ai nelămuriri, nu ezita să te adresezi medicului stomatolog.1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de