Social & Cultura

Pregătește pământul cu ajutorul unei motosape sau a unui motocultor de la Bricolaj Market

bricolaj market

Știi vorba aia cu omul gospodar care își face vara sanie și iarna car. Asta înseamnă că trebuie să te pregătești din timp pentru toată munca pe care o vei face în grădina ta. Atât gospodarii, cât și fermierii trebuie să aibă în căsuța lor de grădină anumite unelte, scule, ustensile și utilaje agricole cu care să pregătească pământul. Printre utilajele agricole indispensabile se află motosapa și motocultorul. Însă, cele două generează confuzie cumpărătorului neștiind care este diferența dintre ele.

Mai jos descoperi în ce scop se utilizează cele două, iar după ce te lămurești, Bricolaj Market te așteaptă cu o gamă variată de motosape și motocultoare profesionale din care să alegi.

Diferențele între motosape și motocultoare

Nu-i nevoie să fi săpat sau prășit vreodată ca să intuiești cam cât de epuizante sunt aceste operațiuni dacă le faci manual. Însă tehnologia a avansat chiar și în domeniul agricol, iar utilizarea unei motosape sau a unui motocultor în activitățile agricole nu numai că economisește foarte mult timp, însă nu mai este atât de obositor pentru operator. Înainte de a achiziționa unul din cele două utilaje trebuie să răspunzi întrebării “În ce scop îl folosesc?”. Deși în multe situații cele două acționează la fel, totuși există diferențe între ele.

Motosapa este utilizată cu scopul de a mărunți pământul, atunci când solul este pregătit pentru însămânțare, plantare sau pentru întreținerea culturilor existente. Motosapa are o lățime a frezelor de maxim 50 cm și i se pot adăuga accesorii pe singura osie motoare a dispozitivului. Se poate atașa acesteia o rariță, plug cu brazdă, dispozitivul de scos cartofi și chiar și o remorcă. Motosapa este ușoară și se poate utiliza pe suprafețe mici sau medii. Se poate utiliza atât într-o grădină în care cultivi legume și zarzavaturi, cât și în seră. Se manevrează ușor și poate fi utilizată și de către femei, având dimensiunea și greutatea mai mică decât a motocultorului. Dacă suprafața este mai mare de 1000 m2 atunci este necesar un motocultor.

Motocultorul este o variantă mai costisitoare, fiindcă este utilizat în prelucrarea solurilor grele pe suprafețe extinse. Acesta are o putere mai mare decât motosapa, de aceea mărunțirea solului este mai adâncă. Cu ajutorul motocultorului se pot forma canalele pentru semințe. De asemenea, priza sa de putere permite atașarea mai multor accesorii cu ajutorul cărora gama de activități este mult mai diversificată. Se poate atașa acestuia pe lângă accesoriile motosapei și cultivator, freze de pământ, turbina și lama pentru zăpadă, sapa de cartofi, plug reversibil, greblă pentru colectarea fânului, semănătoare, presă de balotat, sistem de înfoliat baloți și altele. Singurul dezavantaj al motocultorului este că utilizarea nu este așa simplă ca în cazul motosapei, dat fiind faptul că este mult mai greu, deci implică efort.

Luând toate aceste aspecte în considerare vei face alegerea potrivită, ținând cont și de dimensiunea pământului ce trebuie lucrat și scopul în care vrei să utilizezi utilajul.

Cum să întreții cele două utilaje

Pentru a prelungi durata de viață a motocultorului sau motosapei trebuie o îngrijire corespunzătoare. În cazul motocultorului se va verifica periodic filtrul de aer, ambreiajul și se va folosi un ulei potrivit. Reglarea periodică a ambreiajului pentru a oferi un cuplu maxim este de asemenea necesară. În cazul motosapei se vor efectua aceiași pași, iar uleiul se va folosi conform manualului de instrucțiuni, adică cel recomandat de producător.

Descoperă la Bricolaj Market gama de utilaje ce includ brandurile RURIS, DAC și Green Field. Fiecare are specificații ce te vor ajuta să alegi corect. Bricolaj Market îți oferă și posibilitatea de a le achiziționa în rate, așa că alege să investești din timp astfel încât în sezonul următor să fii pregătit de treabă.

Contact:

0738851885 / 0722515566 / 0721339889



Site creat de