Studentie

Prelegerea „Accesibilitatea la universitate: Acțiuni de sensibilizare și adaptări curriculare pentru studenții cu dizabilități”

accesibilitatea universitate

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, organizează miercuri, 27 aprilie, prelegerea „Accesibilitatea la universitate”. Evenimentul se va desfășura în Sala Club a Colegiului Academic (str.E.de Martonne, nr.1), în intervalul orar 17.00-19.00.

Doamna Dr. Olga Meier-Popa, director al Biroului pentru Studenți cu Dizabilități al Universității din Zurich, Elveția, va fi prezentă pentru a doua oară la Universitatea Babeș-Bolyai. BSD al Universității din Zürich, fondat în 1976, este cel mai vechi birou de acest tip din Europa. Activitățile și realizările sale, precum și metodele de lucru, s-au dezvoltat pe parcursul anilor în cadrul social-politic și legislativ specific.

În cadrul prelegerii se vor prezenta o serie de acțiuni de sensibilizare a cadrelor didactice și personalului administrativ în ceea ce privește accesibilizarea, precum și adaptările curriculare pentru studenții cu dizabilități.

La acest eveniment vor participa cercetători și studenți ai UBB (cu și fără dizabilități), personal administrativ, cadre didactice, alumni și colaboratori ai UBB.

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități al UBB funcționează în cadrul organigramei Rectoratului UBB, având ca obiective facilitarea și sprijinirea includerii studenților cu nevoi speciale de învățare în viața universitară, precum și informarea cadrelor didactice și studenților cu privire la accesibilizare și dizabilitate. BSD oferă o serie de evenimente educaționale despre accesibilizarea fizică și socială, unele dintre ele având ca invitați fundații, asociații și instituții implicate activ în asigurarea unei vieți fără bariere.

Mai multe detalii despre BSD al Universității din Zurich: www.disabilityoffice.uzh.ch.Lasă un răspuns

Site creat de