Uncategorized

Prevenția  – în prim-planul conferinței  “Medici pentru Tine” de la Cluj

Medici pentru Tine

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, organizează în premieră naţională conferinţa „Medici pentru Tine”. Evenimentul va avea loc pe 9 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, la ora 18:00. Intrarea este liberă.

Personalități ale științei medicale românești și experți în domeniu ce vor fi cu noi în cadrul conferinței și vor face transferul de cunoștințe într-un limbaj simplu, accesibil, sunt:

  • Ministrul Sănătății, Conf. Dr. Achimaș-Cadariu Patriciu – medic specialist chirurgie oncologică și ginecologie oncologică, fostul conducător al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca
  • Academician Prof. Dr. Hâncu Nicolae – Membru de Onoare al Academiei Române și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
  • Univ. Armean Sebastian – medic specialist psihiatru și farmacologie clinică.

După fiecare discurs va avea loc o sesiune de întrebări la care oamenii din public vor putea să adreseze întrebări sau nelămuriri privind temele în discuție invitaților.

Moderatorul evenimentului va fi cunoscutul prezentator de la TVR Cluj, Karen Sebesi.
Vrem să dăm un ajutor și mai mare: de aceea vom oferi tuturor participanților la conferință anumite analize gratuite și reduceri la screeninguri de prevenție.

Conferința este realizată de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

            “Medici pentru Tine” trage un semnal de alarmă, deoarece România se situează pe penultimul loc ca speranță de viață din Uniunea Europeană.

  • Cea mai răspândită formă de cancer în România este cel pulmonar, ocupând și nefastul loc 1 în topul deceselor cauzate de cancere
  • Supraponderea şi obezitatea împreună afectează aproximativ 73% din populaţia adultă a României
  • Se estimează că vom ocupa locul întâi ca rezistență la antibiotice
  • Doar 8% dintre femeile din România și-au făcut o mamografie
  • Ocupăm locul 2 în lume la cancer de col uterin după Costa Rica

Ceea ce face diferența deci între viață și moarte poate fi prevenția.

În cadrul conferinței veți afla cum putem să ajungem și noi ca țară în rândul celor cu speranță de viață crescută și cum putem să avem o viață mai bună.

Temele abordate vor fi: cancerul, nutriția, automedicația și donarea de sânge.

Organizatorii își propun în premieră la Cluj să răspundă întrebărilor pe care fiecare dintre noi și le pune referitor la sănătatea personală și a familiei, precum:

  • Ce investigații medicale trebuie făcute după o anumită vârstă?
  • Care sunt cele mai bune metode de prevenței?
  • Cum pot să îmi îmbunătățesc viața și să trăiesc mai mult și mai bine?
  • Este donarea de sânge un act periculos? Câte vieți se pot salva cu ea? Câți oameni donează în Cluj?
  • Ce medicamente sunt bune și ce medicamente nu e bine să-mi administrez fără să mă adresez medicului?

Foarte multe boli pot fi evitate. Vino la conferință și o să afli cum!

Partenerii oficiali ai evenimentului sunt: Quantum Protect (a member of Quantum Group), Bye Bye Stud (Performed Events), BCR, Polus Center Cluj și Centrul Medical Medstar.

Sponsori: Farmaciile Dona, Panemar, Samsara, Suprem Office, Info traffic.

 Ne vedem în 9 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, la ora 18:00. Intrarea este liberă.  Conferința este pentru tine.



Lasă un răspuns

Site creat de