Politic

Primăria Cluj va oferi cazare gratuită pentru părinţii ai căror copii sunt internaţi la Institutul Oncologic

radioterapie institutul oncologic cluj

Autorităţile din Cluj – Napoca doresc să ofere un sprijin familiilor care au copiii internați la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță”.

Astfel, Primăria Cluj-Napoca prin Direcţia de Asistenţă Socială, I.O.C.N. şi Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” doresc să construiască o casă în apropierea Institutului, pe strada Republicii, unde să se poată caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Acordului de parteneriat necesar implementării Programului social „Casa părinților” este supus aprobării Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca în ședința de miercuri, 8 mai.

Terenul aflat în administrarea municipalității clujene care va fi pus la dispoziția programului „Casa Părinților” este situat pe strada Republicii.

Prin acest proiect, familiile care au nevoie de cazare temporară la Cluj pentru tratamentul copiilor la Institutul Oncologic vor avea la dispoziție camere (capacitați de 2-5 persoane) cu băi proprii, bucătărie, spațiu de joacă, bibliotecă, internet, cameră pentru spălat, uscat haine și alte spații comune și dotări necesare pentru asigurarea unor condiții cât mai aproape de nevoile acestor oameni.

Cazarea va fi gratuită, iar Primăria va asigura totodată contravaloarea consumului de utilități.3 Comments

 1. Bine ca , in sfarsit, s-au gandit la asta! Ramane de vazut si cand va fi casa construita si locuibila. Pana atunci, doi oameni cu suflet mare si minte multa, Vlad Voiculescu si Melania Medeleanu, au infiintat fundatia Magic Home, au deschis si sustin 11 astfel de ” case pentru parinti”, in toate centrele oncologice din tara. In Cluj sunt doua! Sustinute integral din donatiile lunare ale multor oameni cu suflet.

 2. Inaintea acestora, Asociatia P.A.V.E.L. este prima organizatie care a creat inca din 1998 prima Casa a Parintilor, spatiu ce se afla in Bucuresti si de atunci, zeci si sute de parinti si copii de la sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din Bucuresti au beneficiat de gazduire gratuita, dar chiar, uneori pacienti adulti au beneficiat.

  Cativa ani mai tarziu, compania Ronald McDonald din Romania a deschis un astfel de spatiu pentru familiile venite cu copii la tratament la Spitalul Prof. Dr. Grigore Alexandrescu din Bucuresti, si doar apoi, recent, a fost preluata ideea organizatiei noastre de catre Magicamp, dar chiar si denumirea de Casa a Parintilor!!

  Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer (infiintata in 1996), fiind de la inceput activ implicata in imbunatatirea conditiilor de viata si tratament a copiilor bolnavi de cancer si a parintilor lor.

  Pe langa nenumarate diverse ajutoare oferite catre sute de familii cu copii bolnavi si catre sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din Bucuresti, au fost create pentru prima oara in Romania diverse servicii gratuite pentru copiii tratati in Bucuresti, in cadrul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL (ce se afla din 2007, in Institutul Oncologic din Bucuresti) , pentru a raspunde astfel nenumaratelor lor nevoi.

  Totul a fost munca de pionierat, ce s-a facut cu eforturi foarte mari de catre un grup relativ mic de oameni dedicati cauzei copiilor bolnavi, reprezentand un ajutor de la o organizatie de parinti ai copiilor bolnavi catre alti parinti si copii bolnavi.

  Cum Asociatia Damian este tot o asociatie de parinti cu copii bolnavi, ii felicitam din inima pe cei din echipa pentru toata activitatea lor, dar si pentru initiativa de a crea un spatiu de gazduire gratuita pentru familiile cu copii bolnavi!
  La fel, felicitam Primaria din Cluj pentru sustinerea pe care doreste sa o ofere acestor familii!
  Mult success!

  Echipa Asociatiei P.A.V.E.L.
  http://www.asociatiapavel.ro

Lasă un răspuns

Site creat de