Studentie, Important

Produsul care ne scapă de una din cele mai întâlnite probleme – stresul – creat de un student din Cluj-Napoca

gumă antistres

Într-o lume plină de mâncăruri nesănătoase, coloranți și calorii care dau bătăi de cap, un student din cadrul USAMV Cluj-Napoca a inventat un produs inovativ si funcțional cu efecte benefice pentru organism: o gumă de mestecat care reduce stresul.

Gabriel Giurgiu, student în cadrul Facultății de Știință și Tehnologia Alimentelor, a declarat pentru cluju.ro că produsul pe care l-a creat este “o fuziune între alimentație și principii ale aromaterapiei, fiind o gumă de mestecat îmbogățită cu uleiuri esențiale de citrice.”

După numeroase studii s-a confirmat eficacitatea uleiurilor esențiale, iar având în vedere aceste rezultate, studentul a dezoltat un produs masticabil care ne scapa de stres.

gabriel giurgiuCapacitatea antioxidant, antimicrobiene, proprietățile antidepresive și calmante au fost și sunt intens studiate de către specialiști, iar rezultatele muncii lor sunt prezente în literatura de specialitate.

Aceste proprietăţi au efecte stimulatorii pentru organism, încurajându-l să lupte împotriva situaţiilor stresante. Prin urmare, integrarea acestor uleiuri esențiale într-un produs alimentar masticabil poate reprezenta o variantă naturală și aromată de diminuare a stresului„ ne-a relatat Gabriel.

Uleiurile esențiale pe care tânărul le consideră eficiente sunt cele de portocală și lămâie, deoarece oamenii sunt deja obișnuiți cu gustul și le este mult mai uşor să asimileze produsul.

Studentul a avut susținerea mai multor cadre didactice din cadrul Facultății de Știință și Tehnologia Alimentelor, care au făcut parte activ din studiile pe care el le-a realizat: „În cadrul acestui proiect am avut susținearea mai multor profesoare din cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, care au participat activ în studiile pe care le-am realizat. Chiar dacă tind să fiu subiectiv, consider că sunt unele dintre cele mai bune persoane din domeniile în care activează, iar reacțiile lor, atunci când le-am propus acest proiect, au fost mai mult decât pozitive”.

Gabriel Giurgiu are deja în plan să integreze alți compuși din plante, cu acțiune similară. Până atunci, clujeanul este optimist și spune că ar dori să comercializeze guma antistres pe scară largă.

Mi-ar plăcea că produsul să fie lansat pe piață. Dar până atunci, mai sunt necesare studii și un lung proces birocratic.
RELIEF, numele pe care l-am ales pentru acest produs, vine din limba engleză și reprezintă un sentiment de relaxare în urma eliberării de anxietate sau o stare de stres” a adăugat studentul USAMV.

Produsul va putea fi degustat în cadrul Festivalului Alimentului, eveniment organizat de USAMV Cluj-Napoca în 14 iunie.relief clujLasă un răspuns

Site creat de