Asociația Create.Act.Enjoy propune un nou proiect celor interesați să exploreze gestionarea frustrării (individuală și colectivă) prin intermediul artelor digitale și new media.
Muzeul Frustrărilor se va desfășura pe parcursul lunilor septembrie-noiembrie și își propune să încurajeze conștientizarea emoțiilor de frustrare din viața de zi cu zi și să stimuleze stăpânirea lor prin accesarea unor diverse mecanisme de adaptare.
Prima activitate pentru public va fi dedicată descoperirii unor căi de gestionare a frustrărilor într-un mod sănătos, respectiv un atelier creativ care va folosi metoda artei ca terapie: „Frustrarea | o călătorie artistică prin tensiunile interioare”, coordonat de Diana Buluga (actriță) și Ioana Ofelia (videografă).
Acesta se va desfășura în perioada 30 septembrie – 8 octombrie, fiind inspirat din teatru, film și improvizație, și adresat tuturor celor care vor să contribuie la creșterea stării lor de bine.
Cel de-al doilea atelier este dedicat exclusiv studenților și va folosi metode de storytelling – poveste scrisă sau vizuală – pentru a controla sentimentul frustrării. Intitulat „DE LA – LA +” acest atelier va fi susținut de Alexandra Felseghi (dramaturgă) și de Alina Bradu-Pintea (ilustratoare), în perioada 13-29 octombrie.
Participarea la ambele ateliere este liberă, în baza unei înscrieri online. Formularele de participare se pot găsi pe paginile de social media ale Create.Act.Enjoy.
„Instalația Muzeul Frustrărilor se va materializa la finalul unei perioade lungi de explorare și cercetare artistică a acestui sentiment omniprezent în societatea urbană contemporană. Rezultatele atelierelor, precum și colaborarea cu un psiholog, vor ajuta echipa artistică să creeze un produs cultural unic și eficient în adresarea frustrărilor (individuale și colective), prin intermediul artelor digitale și new media”, spune Diana Moga, coordonatorul proiectului Muzeul Frustrărilor.
Instalația de tip muzeu va fi deschisă publicului în perioada 10-19 noiembrie și va include diferiți stimuli care generează frustrare în viața cotidiană: de la conviețuirea într-un bloc, confruntarea tabieturilor personale cu ale vecinilor, până la coada de la ghișeu. Experiențele explorate în Muzeul Frustrărilor vor fi familiare publicului, însă prezentarea lor va fi una inedită, care va angrena toate cele șase simțuri.
Ce culoare are frustrarea? Cum sună frustrarea? Ce forme poate lua ea? Dacă sunteți curioși de posibilele răspunsuri la aceste întrebări, Muzeul Frustrărilor va fi locul unde să le descoperiți.
Image by creativeart on Freepik