Social & Cultura, Important

Proiect inedit: parcuri pentru copiii din Cluj, cu biblioteci smart

intrare libera gradina botanica cluj

Startul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania a fost dat în dimineața zilei de joi, iar organizatorii au venit cu un anunț important: vor să implementeze un proiect inedit, prin care să doteze trei parcuri pentru copii, din Cluj, cu trei biblioteci smart.

Joi dimineață a început oficial cea de-a VIII-a ediție FICT, pe celebrele versuri ale poetului clujean Horia Bădescu, „E toamnă nebun de frumoasă la Cluj!” și cu câteva cuvinte din partea organizatorilor.

Ne bucurăm că am reușit și anul acesta să aducem în centrul Clujului, în agora clujeană, cartea și autori de seamă în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania. În noaptea de miercuri spre joi s-a lucrat în piață până la 3-4 dimineața, pentru ca totul să se întâmple în acest weekend. Vreau să mulțumesc în primul rând echipei FICT pentru tot efortul pe care l-au facut.

Mulțumesc Primăriei și Consilului Local al Municipiului Cluj-Napoca pentru susținere și pentru faptul că privește FICT-ul ca un eveniment de marcă în peisajul cultural clujean. Mulțumesc tuturor sponsorilor: partenerilor, partenerilor media, tuturor celor care printr-un mod sau altul au luptat alături de noi, poate mai bine de un an, ca ediția de anul acesta să se întâmple. Ne propunem multe, sunt 4 zile pline de evenimente, așa că stați pe aproape pentru că aveți ce să auziți și ce să vedeți. Vreau să vă mulțumesc pentru participare, pentru faptul că iubiți cartea și pentru că iubiți FICT-ul”, a spus Gabriel Bota, director FICT.

Deja este bine cunoscut faptul că FICT înseamnă mai mult decât evenimentul dedicat cărții care are loc în inima Clujului în fiecare toamnă, echipa organizând diferite evenimente pe parcursul anului, pentru a atrage atenția asupra importanței lecturii, dar și a sportului. Inițiativele lor nu se opresc aici, organizatorii anunțând că urmează alte proiecte inedite, printre care și dotarea a trei parcuri de copii din Cluj cu biblioteci SMART.

„Anul acesta s-a lucrat la multe proiecte pentru că FICT nu înseamnă doar acest eveniment, înseamnă multe alte proiecte culturale , iar singurul nostru scop a fost să promovăm cartea și lectura în rândul tinerilor. Eu cred că am reușit și nu o să ne oprim. Mai mult decât atât, anul acesta avem un proiect îndrăzneț: să creăm 3 biblioteci SMART în 3 parcuri de copii din Cluj-Napoca. Va fi un proiect unic și sper să reușim să îl ducem la capăt. Cerem ajutorul și mediului privat și tuturor cititorilor. În cadrul festivalului sunt 3 puncte de donații unde se pot dona câte 10 lei pentru aceste biblioteci”, a adăugat Gabriel Bota.

Echipa FICT își propune să aleagă câte un parc din trei zone diferite ale Clujului, acestea fiind determinate odată ce se strânge suma necesară pentru realizarea bibliotecilor SMART.

În perioada 15-18 septembrie, donațiile se pot face la POS-uri speciale în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

De asemenea, se mai pot face donații în contul în lei deschis la Banca Transilvania: RO53BTRL06701205W71626XX, beneficiar: FICT.Lasă un răspuns

Site creat de