Din Oras, Important

Protest în Cluj-Napoca. Câteva mii de persoane au ieşit în stradă împotriva PSD şi ALDE (VIDEO)

protest cluj 20 ianuarie 2018

ACTUALIZARE: Protestul din Cluj-Napoca s-a încheiat.  În total, aproximativ 6000 de persoane au marsaluit in stradă împotriva PSD și ALDE si a modificărilor adoptate de aceștia la legile Justiției, Codului penal și fiscal. Protestatarii au anunțat că nu vor renunța si vor ieși în continuare în stradă.


ACTUALIZARE: Protestatarii clujeni se află pe Bulevardul 21 Decembrie şi se îndreaptă spre Prefectură.


ACTUALIZARE: Numărul protestatarilor din Cluj-Napoca a trecut de 5.000. Acestea au pornit în marş spre cartierul Mărăşti.

La Bistriţa au ieşit în stradă aproximativ 150 de persoane. Sunt 100 de persoane în stradă şi la Satu Mare, iar la Baia Mare circa 200. La Zalău sunt 70 de persoane pe platoul din centrul oraşului.


Aproximativ 4000 de persoane protestează, în această seară, în Cluj-Napoca împotriva PSD şi ALDE şi a măsurilor pe care politicienii celor două partide le-au adoptat în ultimele luni. Este vorba de modificarea legilor Justiţiei, a Codului penal şi Codului Fiscal.

Oamenii scandează „Hoţii”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Nu vrem să fim o naţie de sclavi”, „Ruşine să vă fie” , „PSD, ciuma roşie”, „Jos Guvernul mafiot!”, „Jos Guvernul bolşevic!”, „Aţi votat liber la furat!”.

În Bucureşti, aproximativ 20.000 de persoane au ieşit în stradă, iar manifestări asemănătoare au loc în Oradea, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Braşov. La protestul din București participă și un grup de persoane plecate pe jos din Cluj în urmă cu aproape zece zile.

Mesajul organizatorilor protestului:

Protestul de <acasă> e la fel de valoros că și cel de la Parlament! Anul trecut au fost 250.000 în Capitală și am fost 600.000 în toată țara! Cu cât vom fi mai mulți prezenți în toate orașele, cu atât în 20 ianuarie vocea noastră e mai puternică și legitimă!

Vrem ca Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției!
Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală!
Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice!
Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior
foto: Viorel Nistor, Loredana Andrievici


Lasă un răspuns

Site creat de