Studentie, Important

Protest la Cluj-Napoca organizat de studenţi împotriva tranziţiei forţate la învăţământul fizic

Protest la Cluj-Napoca organizat de studenţi împotriva tranziţiei forţate la învăţământul fizic

Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (UBB) a transmis că vor organiza un protest împotriva deciziei ministrului Educației prin care li se cere să revină fizic la cursuri.

„Ne dorim o educație offline, dacă studenții nu pot ajunge la ea?

Anunțul Ministerului Educației, privind revenirea în totalitate la învățământul fizic, a reprezentat o serie de declarații haotice, care au bulversat întreaga comunitate Universitară.

Ținând cont de nenumăratele mesaje și cereri din partea studenților, anunțăm că în data de 14/03/2022, începând cu ora 16:30, vom protesta față de raportarea greșită a Ministerului Educației la nevoile comunității studențești din România.

Protestul va avea loc pe Strada Mihail Kogălniceanu 1, Cluj-Napoca.

Pentru a clarifica lucrurile, revenirea la formatul fizic este un lucru dorit de toți studenții, experiența campusului și a activităților universitare offline fiind esențială pentru experimentarea unei studenții complete.

Dar, din păcate, momentul în care Ministerul Educației a decis să aibă loc această „revenire” nu este unul deloc potrivit. Perioada de tranziție menționată nu este corespunzătoare punctului din anul universitar în care ne aflăm, aceasta fiind mult prea bruscă, mulți studenți neavând posibilitatea de a se întoarce la cursuri și seminare fizice într-un timp atât de scurt.

Deși cu toții ne dorim reîntoarcerea la o studenție <normală>, nu putem ignora numeroasele situații delicate în care se regăsesc enorm de mulți studenți”, a transmis Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).Lasă un răspuns

Site creat de