Politic

PSD Cluj reinventează ideea primarului Emil Boc. Vor metrou între Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu

cand va fi construit metrou la cluj

Ideea construirii unui metrou în Cluj-Napoca şi în zona metropolitană a fost lansată „la apa” de câţiva ani de primarul Emil Boc. Deocamdată exista doar discuţii privind un studiu de fezabilitate, iar anul cel mai apropiat în care Clujul ar putea avea metrou este anul 2030.

Cu toate acestea, social-democraţii din Cluj, aflaţi în opoziţie, au lansat astăzi o campanie – metroucluj.ro – care îşi propune să iniţieze, să susţină şi să participe la implementarea introducerii metroului în Cluj-Napoca şi zona metropolitană.

Prin urmare, ideea nu este una nouă, iar din ce rezultă din site-ul respectiv proiectul PSD Cluj nu aduce nimic nou. Deocamdată totul se rezumă la câteva expresii care nu spun nimic concret:

  • Prezentarea proiectului şi a oportunităţii introducerii metroului în zona metropolitană;
  • Prezentarea unor exemple europene de succes;
  • Organizarea unor dezbateri care să clarifice posibilele puncte gri ale proiectului şi care să înlesnească accesul reprezentanţilor administraţiei locale şi a cetăţenilor la informaţia specifică;
  • Organizare unei consultări publice (referendum local) în Cluj-Napoca, Gilău, Floreşti, Apahida şi Jucu;
  • Asigurarea unui parteneriat deschis şi onest cu reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca şi a Consiliului Judeţean Cluj pe acest palier;

Proiectul nostru propune următorul traseu: Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu, practic o linie care să asigure mobilitatea locuitorilor din municipiu şi localităţile limitrofe dar care să şi facă legătura între Autostrada Transilvania şi platforma industrială de la Jucu.

De asemenea, susţinem crearea a cel puţin un Park and Râde la una sau la ambele extremităţi ale liniei.

Considerăm că pentru capitala Transilvaniei acest proiect este unul pe măsura ambiţiilor şi oportunităţilor economice şi sociale din ultimii ani. Cluj-Napoca este motorul economic al Ardealului, un templu universitar cu rezultate incontestabile şi un centru al excelenţei medicale, în fiecare an comunitatea noastră generând tot mai mulţi experţi şi tot mai multe proiecte vizionare.

În acest context, Clujul milionului de locuitori va deveni o realitate în următorii treizeci de ani iar proiectul introducerii metroului în zona metropolitană este necesar şi util viitoarei dezvoltări urbane.

Voluntarii campaniei vă prezintă prin intermediul acestui site şase exemple de proiecte de introducere a metroului în oraşe mai mici sau de o dimensiune asemănătoare Clujului.

Semnele de întrebare care poţi fi identificate şi puse în faţă acestui proiect, de o asemenea anvergură trebuie depăşite cu inteligenţă, tehnologice şi binenţeles dezbatere” se arată în comunicatul de presă transmis de PSD Cluj.

Cluj-Napoca – primul oraş din provincie care ar putea avea metrouLasă un răspuns

Site creat de