Social & Cultura, Important

REACT – Toți avem dreptul la educație | Campanie la Cluj pentru achiziționarea de laptopuri și tablete pentru copiii

Comisia Europeană

Cluburile Rotaract Cluj-Napoca Cetățuie  și Rotary Club Cluj-Napoca Cetățuie vin cu un nou proiect menit să oferă o șansă la educație copiilor mai puțin norocoși, în contextul pandemiei și a desfășurării online a cursurilor. 

Astfel, prin proiectul REACT – Toți avem dreptul la educație! se propune creșterea gradului de accesibilitate la școala online pentru copiii mai puțin norocoși prin strângerea și achiziționarea de laptopuri și tablete.

Cum îi poți ajuta pe copii?

  1. Dacă ai un laptop sau o tabletă de care nu mai ai nevoie, dar e funcțional poți să donezi dispozitivul. Persoanele de contact sunt Mădălina Indre (email: madalinaindre@gmail.com) și  Silviu Dobra (telefon: 0748 215 688).
  2. Cu cât află mai multe persoane cu atât cresc șansele ca să primească copiii mai repede dispozitivele și să își reia activitățile educaționale. Așa că distribuie postarea pentru a ajunge la cât mai multe persoane.
  3. Poți dona prin BTPay la numărul: 0742 271 872 (Daniel Fetti), sau prin Revolut la numărul: 0748 215 688 (Silviu Dobra), orice sumă este binevenită.
  4. Sau poți dona direct în contul asociației:

Beneficiar: Asociația Rotaract Cetățuie Cluj-Napoca

Cont:  RO72BTRLRONCRT0396109501

Deschis la banca: Banca Transilvania

Cu mențiunea: Şcoala

Cu banii donați voluntarii vor achiziționa tablete, laptopuri și routere pentru elevii în necesitate. În era tehnologiei, dispozitivele electronice au devenit aproape indispensabile în procesul de învățare. Astfel, prin acest proiect, ne propunem să îmbunătățim condițiile de învățare a acestor copii pe termen lung.

Conform statisticilor naționale, 250.000 de copii nu au acces la școala online. Însă această cifră ar putea fi de 4 ori mai mare (conform chestionarului telefonic aplicat de Fundația Viața și Lumină împreună cu Federația părinților și aparținătorilor legali din România și IRES). Așadar, în România anului 2020, s-ar putea ca 900.000 de copii sa nu aibă acces la învățământul online. 

Credem sau nu, dar: 

  • 32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar din România nu au acces individual la un dispozitiv funcțional pentru școala online
  • 12% dintre copiii din România nu au conexiune la internet suficient de puternică pentru a putea suporta derularea cursurilor online
  • Peste un sfert dintre părinți nu au un dispozitiv pentru fiecare copil pe care să îl poată folosi pentru scoala online


Lasă un răspuns

Site creat de