Important, Social & Cultura

Record de vizitatori în aprilie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Record de vizitatori în aprilie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Record de vizitatori în aprilie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a înregistrat cifre record de vizitatori în perioada de înflorire a lalelelor.

Astfel, în luna aprilie 2024, Grădina Botanică „Alexandru Borza” a întâmpinat aproape 57.000 de vizitatori, stabilind un record de aflux pentru această lună de primăvară, când colecția de plante bulboase este în plină înflorire.

În două zile au fost peste 5.000 de vizitatori zilnic, atingând un alt record de 5.350 de vizitatori într-o singură zi. Cu peste 40.000 de bulbi de lalele, zambile și narcise plantați în toamna anului 2023, vizitatorii au avut ocazia să se bucure de un spectacol de culori unic.

Activitățile interactive, precum tururile ghidate tematice, programele educative pentru copii și atelierele axate pe explorarea lumii plantelor, au amplificat experiența vizitatorilor.

Suntem încântați de interesul crescut al publicului și îi așteptăm pe toți și în perioada următoare să descopere și să se relaxeze în mijlocul colecțiilor noastre variate de rododendroni, azalee și cepe ornamentale. Îi invităm de asemenea să admire diversitatea arborilor și arbuștilor din toate colțurile lumii, care acum sunt în plină floare”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza”.

Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj – natura din mijlocul orașuluiLasă un răspuns

Site creat de