Studentie

Rectorii celor mai mari universităţi tehnice din ţară se întâlnesc la Cluj

universitatea tehnica cluj napoca

În perioada 4 – 6 mai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va găzdui întâlnirea rectorilor celor mai mari universități tehnice din țară reunite în Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT).

Membrii fondatori ai acestei alianțe sunt Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,  Universitatea Tehnică de Construcții din București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Temele pe care reprezentanții ARUT le vor aduce în discuție vor viza propuneri pentru noua Lege a Educației; cercetarea în universitățile tehnice și modul de implementare a facilităților fiscale pentru activități de cercetare-dezvoltare; modul de implementare a noilor standarde ARACIS; poziţionarea universităţilor tehnice faţă de criteriile/metodologiile posibile de clasificare a universităţilor şi ierarhizarea programelor de studiu, precum și internaţionalizarea ARUT prin politici de aderare la reţele, asociaţii și programe universitare europene.

Reuniunea va avea loc la Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, vineri, 5 mai 2017, începând cu orele 9. De la ora 13 va fi organizată conferința de presă în prezența rectorilor celor 5 universități.

ARUT își propune să reprezinte atât o platformă de colaborare pentru cele cinci universități cu profil tehnic din România, cât și o voce comună, puternică și permanent implicată în optimizarea politicilor din educație și cercetare.

Misiunea principală a alianței este aceea de a-și aduce contribuția la schimbarea socială și la formarea forței de muncă înalt specializate, cu viziunea mai amplă de a sprijini competitivitatea economiei românești.Lasă un răspuns

Site creat de