Liceu

Reuniune Erasmus+ la Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj-Napoca

Reuniune Erasmus+ la Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj-Napoca

În perioada 16-18 mai, Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj-Napoca a găzduit a doua reuniune transnațională din cadrul Proiectului European Erasmus +, „Practical Skills Matter”. Scopul proiectului este acela de a dezvolta și îmbogăți competențele practice ale elevilor, utile în viața reală.

Au participat la reuniunea transnațională 12 cadre didactice din țările partenere ale proiectului: Olanda, țara coordonatoare, reprezentată de Accent Praktijkonderwijs Nijkerk, Polonia reprezentată de Publiczne Gimnazjum Katolickie im. sw. Stanislawa Kosti, Poznan, Școala 2o Gymnassio Larissas, Larrisa din Grecia, și Italia reprezentată de I.I.S. F. Brunelleschi/L Da Vinci, Frosinone.

Oaspeții au fost întâmpinați de către elevii din clasa pregătitoare, îmbrăcați în costume populare și serviți cu tradiționala „pâine și sare”.

Activitățile desfășurate în cadrul acestei întâlniri au fost susținute de către elevii Școlii Gimnaziale ”Emil Isac” din Cluj-Napoca coordonați de către profesorii lor, toate având un caracter practic.

Prima zi a debutat cu prezentarea grădinii școlii, amenajată cu arbuști și plante ornamentale, precum și a secțiunii grădinii de legume a școlii, după care participanții au preparat o salată din plantele culese. În cea de-a doua parte a zilei, elevii școlii noastre au prezentat musafirilor câteva dintre obiectivele istorice situate în orașul Cluj-Napoca.

Cea de-a doua zi a oferit posibilitatea participării la atelierele de creație artistică, în cadrul cărora oaspeții au putut decora farfurii cu motive naționale românești,  au asistat la realizarea   unor panouri verticale cu plante suculente și a unor ghivece din pantofi cimentați. În continuare, elevii școlii noastre, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” au marcat Ziua Eroilor printr-un recital de cântece și poezii patriotice.

Ultima zi din cadrul întâlnirii europene a fost folosită pentru schimbul de impresii privind activitățile proiectului și stabilirea următoarelor obiective. Au fost planificate activitățile ce urmează a fi desfășurate în anul școlar 2018-2019,  s-a decis împărtășirea lecțiilor practice și a activităților, realizarea raportului intermediar privind activitățile  desfășurate în anul școlar 2017-2018, completarea platformei Mobility Tool.

Suntem încântați că putem beneficia de astfel de experiențe care favorizează dezvoltarea elevilor noștri!”, a declarat Corina Bradea, directorul Școlii Gimnaziale „Emil Isac”, menționând că această întâlnire de proiect a adus pentru toată lumea numai experiențe plăcute.



Lasă un răspuns

Site creat de