Din Zona

Rezultate parţiale: apa din Tarniţa nu a fost contaminată de medicamentele aruncate în lac

Rezultate parţiale: apa din Tarniţa nu a fost contaminată de medicamentele aruncate în lac

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au efectuat analize parțiale ale probelor de apă prelevate din acumularea Tarnița.

Rezultatele pentru indicatorii determinați până în momentul actual indică faptul că parametrii caracteristici apelor de suprafață se înscriu în valorile normale.

Probele au fost prelevate la suprafață, de pe cele două maluri, în dreptul locației relevante, unde au fost identificate deșeurile și la priza de captare a apei pentru potabilizare.

Valorile determinate în urma analizelor efectuate au fost testate statistic, folosind ca referință rezultatele validate în perioada 2018 – 2020. Apa și-a păstrat calitățile din anii anteriori.

Reamintim că, în data de 23 februarie, în urma identificării unor deșeuri farmaceutice în zona acumulării Tarnița, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj s-au deplasat la fața locului.

Medicamente expirate au fost găsite în amonte de barajul Tarnița, în zona drumului județean până în zona limitrofă luciului de apă. Deșeurile nu au fost sesizate în zona prizei de captare pentru alimentarea cu apă.

Piatra lui Dan – zona turistică din care se vede superb lacul Tarniţa din Cluj (FOTO)Lasă un răspuns

Site creat de