Liceu

România a câştigat locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

România a câştigat locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

În perioada 29 octombrie – 3 noiembrie s-a desfășurat la Maribor, în Slovenia, cea de-a 30-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică.

Echipa Națională a României a dominat categoric competiția situându-se pe locul I în clasamentul individual dar și în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât și la punctaj cumulat.

România a câştigat locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câștigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanța acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student și urmând să își continue activitatea ca antrenor și membru al echipelor de selecție a Loturilor României.

O performanță remarcabilă a obținut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur și ocupant al locului 2 și la categoria seniori.

Rezultatele României au fost obținute prin:

  • Medalie de aur: Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil)
  • Medalie de aur: Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internațional de Informatică din București (Locul 2 in clasament)
  • Medalie de Argint: Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internațional de Informatică din București
  • Medalie de Bronz: Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București.

Echipa României a fost însoțită în deplasarea la Maribor de prof. Adrian Panaete, vice-președinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), profesor la Colegiul Național ”A. T. Laurian” din Botoșani, în calitate de Team-Leader și Adrian Budău, co-președintele Societății ”Infoarena”, membru în Comitetul Director al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, în calitate de Deputy Leader.

La Balcaniada de la Maribor România a mai fost reprezentată și în Comitetul Științific de alți doi membri SEPI – dl. prof Ionel-Vasile Piț-Rada de la Colegiul Național ”Traian” din Drobeta-Turnu-Severin și doctorand Tamio-Vesa Nakajima de la Universitatea din Oxford.

În cadrul General Assembly a competiției, la propunerea venită din partea delegației din Republica Moldova, dl. Adrian Panaete a fost ales membru al Comitetului Internațional al Olimpiadei Balcanice de Informatică.
Lasă un răspuns

Site creat de