Din Zona

Romania SRL vs England SRL

Romania SRL vs England SRL

Romania SRL vs England SRL – care sunt diferenţele?

Societatea cu răspundere limitată (SRL) este o formă de întreprindere care se aplică în multe țări, inclusiv în România și în Anglia.

În general, o SRL este o întreprindere în care proprietarii, cunoscuți și ca „asociați” sau „actionari”, au responsabilitate limitată pentru datoriile societății, ceea ce înseamnă că riscul lor personal este limitat la suma investită în afacere.

Cu toate acestea, există diferențe între modul în care SRL-urile sunt reglementate în România și în Anglia.

Unele dintre aceste diferențe (Romania SRL vs England SRL) ar putea include:

  • Procesul de înființare: În România, este necesar să se înregistreze o SRL la Oficiul Registrului Comerțului, în timp ce în Anglia este necesar să se înregistreze la Companies House.
  • Capitalul social: În România, capitalul social minim necesar pentru a înființa o SRL este de 200 de lei, în timp ce în Anglia, capitalul social minim necesar este de 1 liră sterlină.
  • Numărul minim de asociați: În România, o SRL poate avea unul sau mai mulți asociați, în timp ce în Anglia, o SRL trebuie să aibă cel puțin doi asociați.
  • Responsabilitatea asociaților: În România, asociații unei SRL sunt răspunzători pentru datoriile societății numai în măsura în care au contribuit la acestea, în timp ce în Anglia, asociații unei SRL sunt răspunzători pentru toate datoriile societății, indiferent de mărimea contribuției lor.

Acestea sunt câteva dintre diferențele principale între SRL-urile din România și cele din Anglia.

Sper că acest răspuns vă ajută să înțelegeți mai bine diferențele dintre aceste două tipuri de SRL.

Image by Mohamed Hassan from PixabayLasă un răspuns

Site creat de