Timp liber, Important

Săptămâna „Grădinii Romane” la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

ecologizare și de plantare de copaci la Grădina Botanică din Cluj-Napoa

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) dedică săptămâna 15 – 21 noiembrie Grădinii Romane.

Grădina Romană reprezintă un punct de originalitate al Grădinii Botanice „Alexandru Borza”, fiind situată în apropierea complexului de sere. În acest sector se cultivă plante ce se găseau în grădinile romane, descrise de Pliniu cel Bătrân, a căror denumire românească confirmă originea latină a limbii române.

Elementele de patrimoniu cultural ocupă un loc important în acest spațiu, colecția de artefacte a Grădinii Romane constituindu-se într-un ansamblu unic in România. Cele cca. 50 de obiecte inventariate aici sunt legate de istoria orașului Cluj-Napoca. De la sarcofage, statui și coloane romane, până la ornamente gotice și baroce, toate acestea așteaptă să fie descoperite.

În perioada 17-21 noiembrie 2021 se vor organiza zilnic tururi ghidate, de la orele 10:00, 12:00 și 14:00. Datorită condițiilor speciale legate de pandemia COVID-19, numărul maxim de participanți într-un grup va fi limitat (10 persoane).

Pentru înscriere și informații suplimentare, vă invităm să trimiteți un email la adresa gradina.botanica.borza@gmail.com, în care să specificați data și ora, precum și numărul de persoane care doresc să participe. Înscrierile pentru tururile ghidate de duminică (21 noiembrie) se fac până sâmbătă (20 noiembrie) ora 16:00.Lasă un răspuns

Site creat de