Din dorința de a dezvolta spiritul antreprenorial, atât în rândul comunității studențești, cât și al absolvenților Universității Babeș-Bolyai, începând cu data de 15 mai, Societatea Antreprenorială Studențească UBB a dat oficial startul proiectului ”Be part of the SAS community”, o inițiativă care își propune ca timp de 9 luni să creeze un mediu de informare, sprijin și încurajare a inițiativelor antreprenoriale.
Astfel, data de 15 mai 2023 a adus primul eveniment marca SAS UBB din acest an; eveniment în cadrul căruia au fost prezentate atât proiectele conturate în anul precedent, cât și mult așteptatele inițiative planificate pentru următoarea perioadă.
În cadrul evenimentului, invitați remarcabili din cadrul Universității Babeș-Bolyai, dar și din mediul antreprenorial au fost prezenți pentru a-și transmite gândurile și aprecierile față de: traseul parcurs de SAS UBB, proiectele viitoare, implicarea studenților și absolvenților în această comunitate antreprenorială. Printre invitații prezenți s-au numărat: prof. univ. dr. Daniel David– Rector al Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Florin Streteanu – Președintele Senatului UBB, prof. univ. dr. Dan Lazăr – Prorector responsabil de relația cu studenții, conf. univ. dr. Vincențiu Veres, Tiberiu Moisă – Deputy CEO Banca Transilvania, Călin Șipoș – Președinte Cluj Startups, Denisa Lazurca – fost membru al Consiliului Executiv SAS UBB.
Focusându-se pe nevoia studenților și absolvenților UBB de a fi conectați la mediul de afaceri și de a fi informați cu privire la oportunitățile de care pot beneficia, proiectul ”Be part of the SAS community” își propune ca prin toate evenimentele organizate să răspundă la cerințele reale ale publicului, prin soluții practice, care pot fi aplicate la început de carieră, dar și pe parcursul acesteia.
Așadar, în următoarele luni, ”Be part of the SAS community” aduce o paletă largă de evenimente, cum ar fi:
Cafeneaua antreprenorială: seria de evenimente care se focusează pe transferul de know-how și schimbul de bune practici între antreprenorii cu niveluri diferite de experiență. Acestea au scopul de a crea un spațiu sigur și confortabil, în care se poate solicita și oferi feedback și sprijin constant.
Connect with entrepreneurship: tabăra ajunsă la a cincea ediție, realizată cu scopul de a oferi participanților un context potrivit pentru a descoperi ceea ce înseamnă să faci parte din lumea antreprenoriatului. Aceasta se adresează studenților și absolvenților care au idei de afaceri sau sunt interesați să-și contureze o idee și să o pună în practică.
Conferința Entrepreneurship Nights, ediția a VII-a: un eveniment la care vor fi invitați specialiști din domeniu, pentru a le vorbi deschis studenților despre lumea și spiritul antreprenoriatului.
Entrepreneurship Tips & Tricks: 4 sesiuni care vor populariza tematici și competențe antreprenoriale relevante studenților antreprenori și a celor interesați de domeniu, prin facilitarea unor workshopuri și webinarii cu specialiști din mediul de afaceri și din mediul intern.
Entrepreneurial Challenges. Finance, Funding and Legal Perspectives: evenimentul care se va concentra pe dezvoltarea abilităților de finanțare, dar și a aspectelor legate de dezvoltarea unui start-up.
Business Marathon: își propune dezvoltarea capacității studenților de a crea un plan de afaceri, prin sesiuni de mentorat și traininguri, facilitate de specialiști în domeniu.
Prin toate activitățile desfășurate, Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) a Universității Babeș-Bolyai contribuie tot mai mult, de la an la an, în procesul de stimulare a activității antreprenoriale, prin programe de mentorat pentru studenții întreprinzători, dar și prin sesiuni de formare, seminare și traininguri pentru cei interesați de acest domeniu.
Societatea Antreprenorială Studenţească (SAS) a Universităţii Babeş-Bolyai este o entitate cu activitate organizată de studenți, sub egida UBB, și are ca scop crearea unui cadru adecvat de suport, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților, în primii trei ani de la finalizarea studiilor.