Liceu, Important

Se întâmplă în Cluj: elevi dimineața, antreprenori seara în cadrul proiectului iXperiment 2018

Se întâmplă în Cluj: elevi dimineața, antreprenori seara | iXperiment 2018

iXperiment este primul accelerator de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România, fiind o inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat.

Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății și creează contextul ideal pentru inovație. Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național și international.

Prima jumătate a anului a adus la un loc 30 dintre cei mai creativi liceeni din județul Cluj la cea de-a 3-a ediție a acceleratorului. Tinerii au format echipele și au muncit la transformarea ideilor lor în următoarele afaceri de succes. Acum laboratorul a ajuns la sfârșit, iar clujenii pot să afle primii ideile care vor schimba lumea pe care o știm acum.

Liceeni au venit cu soluții foarte creative prin care își doresc să schimbe modul de viață a oamenilor din jurul lor, idei precum:

  • BusTracker– o hartă interactivă a transportului urban în comum,
  • B4U– platforma care transformă produsele de miere pe care le știm acum și aduce apicultorii mai aproape de noi,
  • WebBlox– cea mai nouă și prietenoasă alternativă de a construi website-uri de la zero,
  •  KAARMA- afacerea care vrea să lase râurile fără plastic, plastic pe care să îl transforme în cele mai cool accesorii.

Acestea sunt doar o parte din afaceri, restul așteaptă să fie descoperite de voi!

Toate echipele vor fi susținute mai departe în dezvoltarea afacerilor lor, dar două din ele vor primi și un ajutor financiar pentru a face primul pas în lumea business-ului. Câștigătorii competiției finale sunt aleși de un juriu de experți din domenii variate:

  • Melania Galea – Founder @ Lean in Cluj, Google Anita Borg Scholar
  • Victor Miron – Founder @ Cărțile pe față, Executive Director @ Cluj Hub
  • Anca Gaidoș – COO @ Fundația Noi Orizonturi
  • Valentin Maior – Co-founder & President @ Romanian IT

Fiecare membru al juriului va împărtăși cu noi cele mai valoroase sfaturi pe care le-ar oferi următoarei generații de antreprenori ai României. Mai mult, invitatul nostru special, Bob Rădulescu, va demola cele mai mari miturile legate de cele mai proaste sfaturi pe care tinerii le primesc cu privire la carieră, viitor și cum să schimbi lucruri”.

Cunoaște iXperiment-erii în cadrul evenimentului care va avea loc joi, 14 iunie, de la ora 17:00 la Cluj Hub (Centrul Comercial Central, Etajul 3).

Intrarea este liberă, iar energia pozitivă este bine-venită. Mai multe informații pe: bit.do/bestyouthstartup

 Site creat de