Studentie

Seminar la USAMV Cluj-Napoca – „Produsul tradiţional: element de patrimoniu gastronomic”

produs de cluj

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează în data de 10 mai, începând cu ora 10.00, cea de-a XI-a ediţie a seminarului„Produsul tradiţional: element de patrimoniu gastronomic”, eveniment care se va desfăşura în Institutul de Ştiinţele Vieţii „Mihai I al României”, din Calea Mănăştur, nr. 3-5.

Seminarul este organizat de studenţii anului IV ai Facultăţii de Agricultură, programul de studii Ingineria mediului, în cadrul disciplinei de Controlul şi Certificarea Produselor.

Prin acest demers, studenţii încearcă an de an să reînvie tradiţiile culinare din localităţile de baştină şi să readucă în prim plan lumea plină de culoare şi gust a bunicilor şi străbunicilor.

Seminarul va debuta cu prezentarea domnului Peter Hurley „Produsele tradiţionale din Maramureş, ca patrimoniu gastronomic”, urmată de prezentarea a 30 de caiete de sarcini de produse tradiţionale de către studenţi.

La eveniment se pot degusta produse tradiţionale din diferite zone ale ţării, însoţite de reţetele şi poveştile din spatele produselor.Lasă un răspuns

Site creat de