Sport, Important

Simona Halep și Darren Cahil: Ce așteptări putem avea de la campioana noastră?

Simona Halep și Darren Cahil: Ce așteptări putem avea de la campioana noastră?

Simona Halep tocmai a încheiat un sezon bun, în care a câștigat al doilea turneu de Grand Slam din carieră, la Wimbledon. Pe lângă triumful de pe iarba londoneză, un alt moment important al anului a fost reluarea colaborării cu antrenorul australian Darren Cahill, chiar înainte de ultima competiție importantă, Turneul Campioanelor.

Darren Cahill și Simona au început să lucreze împreună din 2015, iar până la „despărțirea” de la sfârșitul anului trecut românca a ajuns numărul 1 mondial și a câștigat Turneul de Grand Slam de la Roland Garros (2018). Specialiștii nu au putut să nu remarce impactul avut de tehnician la dezvoltarea personală a sportivei.

„Darren m-a făcut să mă înțeleg mai bine”

„Darren a făcut posibil ca eu să ajung pe 1, în opinia mea. Eu cred că asta s-a putut întâmpla datorită lui și personalității sale; e foarte relaxat și m-a făcut și pe mine la fel. M-a făcut să accept mai ușor presiunea, emoțiile și să mă înțeleg mai bine”, mărturisea Simona Halep, care a continuat cu un antrenor recomandat de Cahill: Daniel Dobre. Acesta a avut o contribuție importantă la succesul de la Wimbledon, dar colaborarea nu a fost la fel de „naturală” precum cea cu australianul.

Echipa Halep – Cahill s-a refăcut chiar înainte de Turneul Campioanelor, de la Shenzhen. „D., data trecută te-am omorât. Plănuiesc să o fac din nou. Bine te-ai întors! Abia aștept să încheiem ce am început”, a scris jucătoarea de tenis, pe rețelele de socializare. Darren Cahill a fost decisiv chiar în primul meci, pe care constănțeanca l-a câștigat în fața Biancăi Andreescu după o intervenție a antrenorului:

„Ţi-ai făcut treaba bine. Foloseşte-ţi mai mult picioarele. Ai făcut o treabă bună. E normal să te simţi obosită. Încearcă să serveşti mai bine. Trebuie să fii mai încrezătoare. Nu putem avea 117 km/h în dreptul serviciului 2. Încearcă să joci mai mult pe backhand-ul ei, jocul de pe linia de fund nu a fost bun. Dacă iei acum câteva puncte la rând, o să fii în regulă.

Dai prea mult cu lift, lasă mingea mai jos, nu mai ridica corpul atât. Dă-i mai mult spre corpul ei, e primul meci pentru tine după mult timp, nu e nicio problemă, joci acum 5-6 minute bine și câștigi. Trebuie să ai concentrare maximă, să muncești mult, împinge-o pe linia de fund cât mai mult. Șapte minute bune acum și mă întorc”.

La psihiatru, după un discurs aprins

Simona Halep si Darren Cahil 2

Ilie Năstase a observat că Halep a reacționat foarte bine la mesajele lui Cahill și a căpătat mai multă încredere în ea. Din păcate, povestea nu s-a repetat și în meciul decisiv pentru calificarea în semifinale, pierdut de Simona în fața Karolinei Pliskova (0-6, 6-2, 4-6). Atunci, Cahill și-a a avut un discurs mai dur, strigând la Simona, la un moment dat că s-a făcut de rușine pe teren.

„Cred că aș face-o din nou dacă aș fi nevoit. Nu este un moment plăcut pentru niciun antrenor, dar nu cred că am avut de ales, dacă voiam să-mi fac meseria bine. Meseria noastră este să-i oferim jucătorului cea mai bună șansă de a câștiga meciul. Am vorbit cu psihologul ei sportiv, doamna Alexis Castorri – Simona a vorbit și ea cu ea – și am întrebat-o dacă am fost deplasat. Mi-a răspuns că nu, cu siguranță nu. Simona nu este supărată”, a spus australianul.

Următorul obiectiv: Australian Open

Simona Halep si Darren Cahil 3

Prezent la București ca invitat de onoare în cadrul unui concurs de șah, Boris Becker a vorbit și el de relația dintre Simona Halep și Darren Cahill, opinând că australianul va găsi o soluție pentru problema principală a elevei sale: „cum să-și facă programul pentru a face față unui an întreg. Pare să obosească în a doua parte a anului pentru că trebuie să alerge mult ca să-și câștige meciurile. Fizic și mental, în a doua jumătate a anului obosește, de aceea se mai și accidentează și nu este la fel de proaspătă”.

Ce așteptări să avem pe viitor? Nu mai este mult timp până când casele cu licență ONJN în 2020 vor afișa cotele antepost pentru Australian Open. Boris Becker este de părere că românca are șanse mari să își treacă în cont și acest turneu de Mare Șlem. Opinia este împărtășită de mai mulți specialiști, mai ales că turneul se joacă acasă la Darren Cahill.



Lasă un răspuns

Site creat de