Studentie, Important

Simularea Parlamentului European – eveniment organizat de Societatea Studenților Europeniști Cluj

Simularea Parlamentului European

Simularea Parlamentului European

Societatea Studenților Europeniști (SSE) desfășoară, în perioada 11-16 mai, Simularea Parlamentului European, aflat la a XII-a ediție.

Scopul evenimentului Simularea Parlamentului European

Scopul evenimentului este cel de a atrage tineri dornici să soluționeze problemele societății cotidiene, mai ales a celor care se reflectă în sfera politicului.

Proiectul se axează pe înțelegerea complexității procesului decizional în cadrul Parlamentului European.

Participanții își vor antrenea abilitățile de Public Speaking și de Leadership în cadrul ședințelor de partide, de comisii și a ședințelor plenare.

Cum se va desfăşura evenimentul Simularea Parlamentului European?

În acest an, SimPE se va desfășura în mediul online, fiind o provocare pentru toți cei implicați. Partciparea se va realiza prin intermediul platformei de videoconferință ZOOM, iar dat fiind faptul contextului pandemic, aceasta va fi gratuită.

Tema evenimentului Simularea Parlamentului European

Interesul față de viitorul Europei în contextul actual a determinat alegerea temei din acest an, Gestionarea crizelor și solidaritatea în spațiul european.

Participanții vor lucra pe baza rezoluțiilor, vor propune amendamente și vor dezbate ca în Parlamentul European, aceștia urmând să fie împărțiți pe grupuri politice, partide și țări.

Este ocazia perfectă pentru acumularea de noi informații cu privire la modul de funcționare și structura Parlamentului European. SSE Cluj își propune promovarea valorilor și identității europene în rândul tinerilor.

Înscrieri la Simularea Parlamentului European

Perioada înscrierilor a început încă de pe 16 aprilie şi continuă până joi, 6 mai. Cei interesaţi se pot înscrie accesând următorul link: http://sse.ro/inscriere-simularea-parlamentului-european/. Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina de Facebook a proiectului: Simluarea Parlamentului European, pe pagina organizaţiei: SSE sau pe site-ul www.sse.ro.Site creat de