Studentie, Important

Simularea Parlamentului European la Cluj-Napoca. Studenţii au găsit soluţii pentru problemele pe care le are România şi le-au înaintat către Parlamentul European (FOTO)

Simularea Parlamentului European

Luna aceasta a avut loc cea de-a IX-a ediție a Simulării Parlamentului European, proiect organizat de Societatea Studenților Europeniști (SSE), care s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

În săptămâna 2 -7 aprilie aproximativ 100 de studenți, proveniți din cele mai mari centre universitare din România, au luat parte la Simularea Parlamentului European (SimPE), în cadrul căreia au simulat procesul decizional din Parlamentul European conform procedurilor clasice.

SimPE a ajuns la cea de-a IX-a ediție și este un proiect organziat de Societatea Studenților Europeniști (SSE) cu sprijinul Universității Babeș-Bolyai.

Ideea proiectului a apărut din dorința de a-i iniția și de a-i ajuta pe studenți să înțeleagă structurile procesului decizional prin care se iau deciziile la nivelul instituțiilor Uniunii Europene.

Concret, acest lucru a însemnat ca participanții să fie organizați în grupuri parlamentare și comisii din cadrul Parlamentului European. Mai mult decât atât, pe parcurul celor șapte zile, aceștia au avut posibilitatea să dezbată rezoluțiile propuse în cadrul ședințelor de partid și comisii, dar și să viziteze orașul Cluj-Napoca.

Astfel, în timpul proiectului, teme precum combaterea sărăciei, garantarea unui venit minim, condițiile din penitenciare, politica de securitate și apărare comună sau politici economice au fost abordate și dezbătute de participanți, care prin intermediul amendamentelor, au adus modificări importante rezoluțiilor propuse, iar la finele proiectului aceste rezoluții modificate au fost înaintate către Parlamentul European.

Așadar, Simularea Parlamentului European, prin activitatea sa, își propune să aducă o contribuție fundamentală democrației țării noastre, prin conștientizarea și înțelegerea importanței participării tineretului la dezvoltarea societății civile.

Societatea Studenţilor Europenişti (SSE) este o organizaţie nonguvernamentală studenţească, apolitică,  înfiinţată in anul 1995, care îşi desfăşoară activităţile sub auspiciile Facultăţii de Studii Europene (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca), funcţionând pe bază de voluntariat.Lasă un răspuns

Site creat de