Tu ce ai face dacă ai fi europarlamentar? Dacă ești student în România, activ în societate și dorești să cunoști mai multe despre UE și cum sunt luate deciziile la nivel european, înscrie-te la Simularea Parlamentului European și hai să aflăm împreună răspunsul la această întrebare!
Simularea Parlamentului European, sau pe scurt SimPE, este organizat de Societatea Studenților Europeniști, ONG studențesc ce își desfășoară activitatea sub auspiciile Facultatii de Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB), Cluj- Napoca.
Anul acesta, SimPE se desfășoară în perioada 10-16 Iulie, în Cluj-Napoca, cu tematica Rolul creativității și implicării civice în dezvoltarea competențelor tinerilor europeni.
Scopul SimPE este familiarizarea studenților cu procesul decizional din cadrul Parlamentului European și promovarea democrației participative în rândul tinerilor.
Cum vei intra în rolul unui europarlamentar?
Timp de o săptămână, vei reprezenta o țară, un grup politic (precum Renew Europe, PPE, S&D, sau ECR) și vei dezbate în cadrul unei comisii specifice Parlamentului European, precum ECON (Afaceri economice și monetare), CULT (Cultură și Educație), FEMM (Drepturile femeii și egalitate de gen) sau AFET (Afaceri externe).
Pentru a participa trebuie să achiți (în două tranșe) o taxă a cărei valoare diferă în funcție de necesitatea cazării în Cluj-Napoca pe perioada proiectului. Taxa include mese, coffee breaks, și welcome kit-ul de europarlamentar, pentru ca participanții să se bucure de proiect în adevăratul sens al cuvântului.
Dacă vrei să afli mai multe detalii despre acest aspect, consultă paginile de Instagram (@simpe_oficial) și Facebook (Simularea Parlamentului European).
Astfel, în Anul European al Competențelor, îți pot dezvolta skill-urile de dezbatere, leadership și teamwork la SimPE, completând formularul https://bit.ly/3nlRCQc, până pe data de 31 Mai.
„Te așteptăm ca vara asta să îți ocupi locul de europarlamentar și să te bucuri de toate activitățile pe care le-am pregătit!„, au transmis organizatorii.
Proiectul este realizat cu sprijinul partenerilor instituționali, printre care se enumeră Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai și Facultatea de Studii Europene.