IT, Important

Slujbele viitorului se învață, printr-un program pornit de la Cluj, încă de pe băncile școlii

Slujbele viitorului se învață, printr-un program pornit de la Cluj, încă de pe băncile școlii

Peste 130 de liceeni din patru județe se apropie de finalul celei de-a patra ediții a programului Descoperă-ți Pasiunea în IT.

În timp ce elevii din întreaga țară abia au început cursurile unui nou an școlar, liceeni din județele Cluj, Mureș, Sibiu și Bihor au concurat și au impresionat juriul format din experți în Business IT într-un concurs de aplicații software care promit să schimbe viitorul.

A patra ediție a programului “Descoperă-ți Pasiunea în IT” se apropie cu pași repezi de final. 133 de elevi implicați au susținut, în fața mentorilor, profesorilor, părinților și reprezentanților companiilor de IT implicate în program, proiectele la care lucrează deja de câteva luni.

Ca în fiecare an, comisia de jurizare a proiectelor a fost constituită din reprezentanţi ai învăţământului preuniversitar, universitar şi ai mediului de business. Aceştia au evaluat cele 27 proiecte într-o singură zi și au declarat că au fost plăcut surprinși să vadă “tineri inovatori, plini de entuziasm și atât de pasionați de IT,  ale căror proiecte au fost, de multe ori, mai bine concepute și prezentate decât cele de licență ale studenţilor”.

Sanda Pop, Product Manager Fortech și membru al comisiei de jurizare DPIT, spune că a fost  foarte plăcut surprinsă de participanții de la ediția de anul acesta a concursului și că a avut ocazia să vadă elevi fără experiență și fără cunoștințe în anumite domenii, care, prin cercetare, informare și multă muncă, au reușit să susțină o prezentare relevantă și coerentă despre ideea lor.

M-au impresionat în mod special echipele la care s-a creat o dinamică aparte. Se putea observa cum, după cele 6 luni de muncă împreună, erau mai uniți și aveau o relație de prietenie mult mai strânsă. Mă bucur să văd că în urma acestei experiențe, au învățat ce înseamnă colaborarea, răbdarea și acceptarea diferențelor, caracteristici esențiale într-o echipă de proiect. Îi felicit pe toți și sper să investească în continuare în ideea lor și să o transforme într-un produs vandabil„.

Simona Godja, Project Manager NetMatch, e pentru a treia oară în juriul concursului de proiecte din cadrul DPIT și spune că era de părere că deja a văzut și a auzit tot și că mari surprize nu ar mai putea avea:

“Din nou, peste 130 de tineri, organizați în 27 de echipe, au reușit să mă surprindă și să mă încânte cu munca lor, cu prezența lor, cu spiritul de echipă evident. Maturitatea programului DPIT se vede din toate unghiurile: echipe mult mai bine închegate, idei de proiecte grozave și bine ancorate în realitatea de azi, tineri cu reale calități de speakeri, prezentări uimitor de bune și de bine structurate, elevi dedicați cu incredibil de multe cunoștințe tehnice și de business.

Încă o dată, onoarea a fost a mea. Am reprezentat NetMatch în această aventură și mă bucur că putem susține liceenii într-un proiect diferit de ce se întâmplă la școală, dar apropiat de ce se întâmplă în munca de zi cu zi în IT”.

Tünde Csilla Fülöp, COO ArtSoft Consult, spune că s-a alăturat DpIT din dorința de a contribui la educația și îndrumarea tinerei generații spre o carieră în IT, de a-i susține pe liceeni să își transforme ideile în realitate:

Și in acest an, am avut privilegiul să mentorăm echipe formate din tineri talentați și ambitioși, dar și să jurizăm proiectele din cadrul ultimei probe. Ediția a patra a DpIT ne-a inspirat prin proiectele prezentate, prin istețimea și perseverența echipelor înscrise. Dedicarea elevilor, a mentorilor și a organizatorilor fac din DpIT o comunitate extrem de îndrăgită, dinamică și inovativă și cel mai important, cu o viziune de a schimba în bine lumea din jur. Felicitări partenerilor noștri și mult succes tuturor pe viitor!”.

Aplicațiile realizate vor fi prezentate publicului în cadrul evenimentului de încheiere a ediției cu numărul patru, care va cuprinde expoziția aplicațiilor și Festivitatea de absolvire și premiere a celor mai bune aplicații, joi, 18 octombrie 2018, începând cu ora 16:00 la FSEGA.

Programul “Descoperă-ți Pasiunea în IT”, dezvoltat de Asociația DpIT, pornit de la Cluj, oferă liceenilor din județele Cluj, Bihor, Sibiu și Mureș posibilitatea interacțunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie, fiind susținut de peste 30 de parteneri din mediul de business, învățământ și mediul academic, printre care: Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Fortech, NetMatch, NTT DATA România , AROBS Transilvania Software, ArtSoft Consult, Betfair România Development, 3 Pillar Global, Softing, Qubiz, Around25, RIA Solutions Group și Oracle Academy.



Lasă un răspuns

Site creat de