Din Oras, Important

Smart City. Cluj-Napoca va avea senzori de parcare care îți vor spune unde sunt locuri libere

cluj

Primăria Clujului se pregătește să implementeze senzori de parcare inteligenți care să-i ajute pe cetățeni să găsească locuri libere.

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, în cadrul evenimentului Pria Urban Innovation. Potrivit Agerpres, el a detaliat planurile pentru transformarea Clujului într-un oraș inteligent. Pentru această transformare, sunt luați în cosiderare cinci piloni importanți: transport și mobilitate urbană, situația cetățeanului, energie-mediu, relația cetățean-primărie și accesul la internet și infrastructură.

În cadrul evenimentului, Boc a vorbit și despre aplicația Cluj Parking, una dintre cele mai noi puse la dispoziție de către primărie. Aplicația le dă utilizatorilor posibilitatea de a vedea, pe mobil, care sunt locurile de parcare libere din parcările cu barieră. În viitorul apropiat, funcționalitatea urmează să fie extinsă și în restul parcărilor din centrul orașului.

Boc a vorbit și despre alte tehnologii menite să ușureze viețile clujenilor, tehnologii deja implementate. A amintit despre programarea online a căsătoriilor, despre aplicația My Cluj (care îi lasă pe oameni să facă sesizări privind anumite probleme), despre plata cu telefonul a parcării sau a biletului de autobuz, programarea online a ocupării unui teren de sport sau plata online a taxelor și impozitelor.

Emil Boc a mai precizat că, dincolo de folosirea unor tehnologii inovative mai trebuie depășită și problema mentalității oamenilor, care sunt destul de reticenți la schimbare, chiar și într-un oraș cum este Cluj-Napoca.Lasă un răspuns

Site creat de