Din Oras, Important

Staţie de autobuz în parcarea Aeroportului Internațional Cluj

Staţie de autobuz în parcarea Aeroportului Internațional Cluj

În 2020, GoTo Parking întâmpină pasagerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj cu noutăți.

O stație de autobuz va funcționa în parcare, iar pasagerii vor avea la dispoziție modalități multiple și moderne de plată.

  • Inaugurarea unei stații de autobuz în parcare, astfel încât cei care tranzitează aeroportul să poată beneficia cu mai mare ușurință de sistemul de transport în comun al orașului
  • Instalarea unui sistem LPR (License Plate Recognition), a unuia de ghidare în parcare și a staţiei mobilă de plată Sense Paydroid, cu un software unic în România
  • Instalarea a trei noi bariere, pentru a facilita accesul secundar către oraș

Prima etapă a lucrărilor de modernizare și dezvoltare a parcării Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, demarată în noiembrie, a inclus și propunerea de delimitare a traseului pentru accesul autobuzului în parcarea aeroportului (în curs de aprobare).

Pentru realizarea acesteia s-au efectuat teste de trafic cu un autobuz electric aparținând CTP Cluj pentru a încerca diverse soluții de mutare a stației de autobuz existente în interiorul parcării, teste care s-au încheiat recent.

În consecință, în 2020, cei care tranzitează aeroportul ar putea beneficia cu mai mare ușurință de sistemul de transport în comun al orașului, asta în contextul în care traficul mediu zilnic este de aproximativ 2.100 mașini.

Proiect: Aeroport nou la Cluj | Ar putea fi construit în Jucu, Mociu sau Luna

 „GoTo Parking a facilitat testarea live a traseului unui autobuz, simulare pe care ne-o doream și noi, deoarece planul nostru prevedea relocarea stației de autobuz în parcare.

Totul a decurs normal, fără probleme, autobuzul electric a făcut cu ușurință toate manevrele pe traseu, iar, în acest moment, așteptăm decizia autorităților pentru a putea începe trasarea marcajelor necesare.

Când am stabilit obiectivele principale de dezvoltare a parcării am studiat această soluție și, atunci când s-a ivit oportunitatea, ne-am implicat activ în acest exercițiu de simulare a traseului transportului în comun în parcare. Astfel, am reușit ca, în câteva zile, să identificăm cel mai bun traseu și să îl introducem în planul nostru de eficientizare a parcării. Ne bucurăm de acest succes cu atât mai mult cu cât a existat o perioadă lungă în care se încercase fără succes conectarea mai eficientă a aeroportului cu rețeaua de transport în comun a Clujului prin introducerea unei linii de autobuz în parcare, a afirmat Horea Crăciun, administratorul GotoParking și managerul de proiect.

La ora actuală, în Cluj-Napoca circulă 22 de autobuze electrice, care contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității sistemului de transport public din oraș și la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Odată cu modernizarea parcării și fluidizarea traficului în parcare scad și emisiile care pot apărea în momentele, deloc izolate, în care pasagerul sau însoțitorii acestuia erau nevoiți să circule cu mașina proprie dintr-o unitate de parcare în alta în căutarea unui spațiu disponibil.

Această etapă a lucrărilor de modernizare și dezvoltare a parcării Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a necesitat o investiție care se ridică la aproximativ două milioane de lei.

Prima fază a presupus realizarea unor lucrări precum: instalarea unor staţii de intrare Sense SI, ale unora de ieşire Sense SE, a unor bariere de acces, a unor staţii de plată asistată, a unui sistem LPR (License Plate Recognition), a unuia de ghidare în parcare și a staţiei mobilă de plată Sense Paydroid, cu un software unic în România.

În plus, în parcarea GoTo Parking există metode de plată variate – la ieșire, poate fi prezentat fie un tichet care confirmă plata, fie un card, inclusiv contactless (în cazul abonamentelor). Vor fi instalate și trei noi bariere, pentru a facilita accesul secundar către oraș.Lasă un răspuns

Site creat de