Important, Studentie

Strada Piezişă revitalizată: O impresionantă pictură 3D va aduce o pată de culoare

Strada Piezişă

Primăria Cluj-Napoca anunță câștigătorii concursului de idei pentru realizarea unei picturi stradale pe strada Piezișă, în cadrul inițiativei „Asphalt Art”, ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public.

Obiectivul proiectului este întărirea colaborării dintre actorii sociali implicați în viața comunității, prin artă.

Strada Piezișă, propusă pentru intervenție, este o stradă intens circulată de către studenții aflați în campusul universitar adiacent, dar și de către ceilalți locuitori și vizitatori ai municipiului Cluj-Napoca.

Strada Piezișă – câștigătorii concursului:

  • Premiul I: Corina Monea Șef de proiect – Echipa OCU&KERO – proiect “Ilustrație optică 3D” – 2500 USD – 11.440 lei plus contractul în valoare de 20.000 USD – 91.520 Lei pentru implementarea lucrării (conform pct. 5 alin.e) din Regulament)
  • Premiul II: Echipa Diana Diaconu și Berdilă Silviu – proiect ” Pas cu pas” – 1500 USD – 6.864 lei
  • Premiul III: Echipa Cristian Scutaru – proiect ”Un viitor verde” -1000 USD – 4.576 lei

*premiile sunt calculate la cursul valutar BNR 4,576 lei, valabil la data 28.08.2023

Tema stabilită pentru acest concurs de design a fost „Educație, cunoaștere, tineri. 2023 – anul competențelor” și se încadrează pe direcțiile europene green, digital, resilient.

Conform conceptului prezentat de autori, proiectul câștigător este descris astfel: „un peisaj desprins parcă dintr-un vis prinde contur: o iluzie optică 3D care transcede granițele realității. Asfaltul spart dezvăluie o lume subterană, o oglindire fermecată a lumii noastre.

Povestea din spatele proiectului de revitalizare a Străzii Piezişă

În acest univers paralel, tinerii zboară cu grație, având cărți în loc de aripi, simbol al cunoașterii și educației care îi înalță și îi transformă. Fiecare nuanță vibrantă de culoare ale personajelor, ilustrează diversitatea noastră, subliniind unitatea în diversitate. Reziliența este oglindită în capacitatea noastră de a ne adapta și crește în fața provocărilor. Asfaltul spart devine astfel poarta către o evoluție, iar educația este cheia care deschide această poartă spre noi orizonturi.

În această panoramă Instagramabilă, fiecare personaj reprezintă o poveste de succes, un exemplu al modului în care educația și cunoașterea îi transformă pe tineri în lideri ai viitorului. Fiecare pagină din cărțile lor zburătoare adaugă o altă nuanță la paleta multiculturalismului, subliniind bogăția și complexitatea umanității. Prin acest desen, ne amintim că suntem toți diferiți, dar la fel de importanți și valoroși.

În Anul Competențelor 2023, această ilustrație devine o fereastră către un viitor mai luminos, unde educația verde, digitală și rezilientă este fundamentul pe care se construiește o societate mai bună și mai echitabilă pentru toți.”

Ce va urma după realizarea picturii 3D pe strada Piezişă

În această toamnă, după realizarea picturii stradale, va fi organizat un eveniment comunitar și educativ pe strada Piezișă, implicând tinerii și actorii interesați din oraș.Din inițiativa Asphalt Art mai fac parte mari orașe europene precum Milano sau Amsterdam, dar și orașe americane: San Diego, Miami.

pictura strada piezisa


Site creat de