Important, Social & Cultura

Strada Potaissa – transformată în cea mai frumoasă stradă din Cluj, în cadrul unui eveniment inedit

Strada Potaissa - transformată în cea mai frumoasă stradă din Cluj în cadrul unui eveniment inedit

Florării șic, producători locali și floriști plini de imaginație vă dau întâlnire pe Strada Potaissa între 14 și 16 iunie.

Celebra instalație Mi-e Dor de Tine va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe Strada Potaissa, locul în care a prins viață în urmă cu trei ani.

Între 14 și 16 iunie clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe Strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului.

De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității.

Drept urmare, pe strada Potaissa și Fortăreței (parțial) accesul auto va fi restricționat în weekendul 14-16 iunie cu acordul vecinilor.

Piața de flori altfel va fi deschisă tututor curioșilor între orele 10-23 vineri, sâmbătă și duminică.

Din programul special nu vor lipsi workshop-uri speciale dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu un mare succes, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă.

Programul muzical va fi anunțat pe pagina de facebook a evenimentului, scena fiind mutată de la această ediție în zona de curbură a zidului medieval.

Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, 16 iunie, când reprezentanții primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes, unul dintre aspectele pe care Asociația Daisler îl urmărește prin acest eveniment încă din 2017.

Strada Potaissa este un proiect inspirat de seria de evenimente de tipul Street Delivery, după care mai funcționează în Cluj-Napoca inițiativa Someș Delivery.

Scopul Străzii Potaissa este de a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a străzii în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv.

Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, fondată la Cluj-Napoca în 2016 cu scopul de a reactiva spațiile urbane. Tot Asociația Daisler este responsabilă și de Lights On Romania, primul circuit de instalații de lumină din România, deschis publicului anul trecut timp de șase săptămâni în centrul municipiului Cluj-Napoca.

foto: Vlad CupşaSite creat de