Studentie

Studenți ai FSEGA Cluj au câştigat un premiu de 3500 de dolari la concursul internațional de studii de caz din Montreal, Canada

studenti fsega cluj concurs canada

În perioada 18-24 februarie 2018, Universitatea Concordia din Montreal (Canada) a găzduit cea de-a 10-a ediție a concursului John Molson Undergraduate Case Competition (JMUCC), una dintre cele mai prestigioase competiții de studii de caz la nivel global.

Printre cele 24 echipe universitare selectate să participe la finala concursului s-a aflat și echipa formată din patru studenţi clujeni de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Echipa clujeană a avut o prestație foarte bună la concurs, câștigând premiul de 3500 de dolari pentru eseul profesional din runda premergătoare finalei.

La această competiție sunt invitate doar acele universități care în anii precedenți au avut rezultate remarcabile la diferite competiții internaționale de studii de caz. În 2018, echipa reprezentând UBB-FSEGA a fost invitată la această competiție, având astfel posibilitatea de a concura cu cele mai bune echipe studențești din lume. Selectarea echipei clujene să participe la finala din Canada a concursului se datorează în mare parte rezultatelor obținute de UBB-FSEGA în anul 2017 la competițiile internaționale de studii de caz organizate la Harvard University, la University College London sau la Norwegian School of Economics.

La competiția din Canada au participat 24 de universități din 14 țări diferite de pe patru continente.

Printre aceste echipe s-a aflat și echipa Universității Babeș-Bolyai compusă din studenții Deák Péter (anul 3, Informatică economică), Éltes Rita (anul 3, Management), Kelemen Kincső (anul 2, Informatică economică) și Szabó Norbert (anul 3, Finanțe și bănci). Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel și asist. univ. dr. Rácz Béla-Gergely.

Studenții UBB Cluj au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la Olimpiada sud-est europeană de matematică

Competiția din Montreal s-a desfăşurat în mai multe etape, echipele concurând în perechi de două universități diferite în fiecare rundă. În primele trei zile ale evenimentului participanții au lucrat la trei studii de caz de câte trei ore, urmând ca în a patra zi să aibă 24 de ore la dispoziție pentru rezolvarea studiului de caz principal referitor la strategia de distribuție a companiei Walmart Canada. Soluțiile fiecărui studiu de caz au fost prezentate în fața unui juriu compus din reprezentanți ai mediului de afaceri din Canada. Cu toate că echipa clujeană nu s-a calificat în finala mare a concursului, în runda a treia a reușit să obțină o victorie în fața adversarei directe din runda respectivă – Universitatea Alberta din Canada.Lasă un răspuns

Site creat de