Studentie

Studenții UBB Cluj au efectuat un stagiu de practică la Guvern

Guvernul Romaniei

 Un grup de 18 studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, au fost primiți la Palatul Victoria de secretarul general al Guvernului, Sorin Sergiu Chelmu și de Irina Alexe, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În perioada 9-20 mai, studenții au efectuat un stagiu de practică la instituții ale administrației centrale și locale din București, fiind primiți la sediul Guvernului după ce, în prealabil, au vizitat Parlamentul României, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, precum și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

În cadrul discuțiilor, Secretarul general al Guvernului a menționat că “suntem încă angrenați într-o lungă și dificilă tranziție de la un regim totalitarist la unul democratic, de la comunism la capitalism, de la o societate industrială la una informațională, de la un mod de viață bazat pe auto limitare și economia de resurse către unul bazat pe acumulare și consum, de la mentalitatea de salariat la cea de antreprenor, de la spiritul de competitivitate la cel de cooperare. Ce e de făcut? Responsabilizare la toate palierele sociale și decizionale, transparență în totalitate la nivelul sectorului public, identificare și capacitarea unei noi generații de lideri care să insuflețească și să mobilizeze largi segmente de populație.”Lasă un răspuns

Site creat de