Important, Studentie

Studenții de la UMF Cluj-Napoca sărbătoresc încheierea facultății prin serenade inedite

serenade

Studenții de la UMF Cluj-Napoca sărbătoresc încheierea facultății prin serenade inedite

În fiecare an, studenții din anul VI de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMF) Cluj-Napoca sărbătoresc încheierea studiilor într-un mod unic și deosebit.

Deși nu se cunoaște exact cine a inițiat această tradiție sau când a început, ea a devenit una dintre cele mai originale modalități prin care viitorii medici își iau rămas bun de la anii de facultate.

Timp de o săptămână, studenții din anul terminal colindă toate clinicile și catedrele unde și-au desfășurat studiile, interpretând cântece cu versuri proprii pe melodii cunoscute. Această formă de celebrare nu doar că aduce bucurie și nostalgie, dar reprezintă și un prilej de a mulțumi profesorilor și personalului medical pentru sprijinul acordat pe parcursul anilor de studiu.

Sesiunile de serenade au avut loc la căminele din Observator și Hașdeu, locuri unde studenții și-au petrecut o bună parte din viața lor universitară. Atmosfera a fost una de sărbătoare, încărcată de emoții și amintiri prețioase.

Chiar dacă se pregătesc pentru examenul de licență din septembrie, studenții nu lasă deoparte tradiția serenadelor. Până pe 7 iunie inclusiv, aceștia vor continua să cânte, iar totul se va termina cu o interpretare specială la rectoratul UMF Cluj. Această ultimă serenadă va fi o ocazie de a celebra împreună, alături de colegi și profesori, încheierea unei etape importante din viața lor.Lasă un răspuns

Site creat de