Studentie, Important

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-au clasat pe locul I în cadrul Concursului de Design Seismic din San Diego

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-au clasat pe locul I în cadrul Concursului de Design Seismic din San Diego

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a reușit, pentru a patra oară, să ocupe primul loc în competiția internațională Seismic Design Competition (SDC).

Evenimentul anual organizat de EERI SLC (Earthquaqe Engineering Research Institute Student Leadership Council ) s-a desfășurat la San Diego, California în perioada 02 – 06 Martie.

Macheta studenților români, denumită Iulius Tower, reprezintă o structură de 19 etaje, realizată integral din lemn de balsa. Chiar dacă a avut o greutate de doar 460 grame, cu o încărcare suplimentară de peste 7,450 kilograme, a rezistat cu brio celor 2 cutremure simulate din cadrul concursului.

Seismic Design Competition este recunoscut la nivel mondial drept un concurs riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe, care include: ropunere design, prezentare, poster și arhitectură, acuratețea predicțiilor, venit anual, cheltuieli anuale în administrarea clădirii precum și costul seismic anual. Din rezultatul cumulat al acestor criterii se obține venitul anual, venit care reprezintă de fapt scorul final al echipei.

În urma prezentărilor și testelor efectuate, echipa Universității Tehnice din Cluj – Napoca a avut un profit anual de 640.388 $ clasificându-se pe locul 1, urmată de California Politechnic State, San Luis Obispo și University of British Columbia pe locurile 2 și respectiv 3.

Echipa clujeană s-a confruntat cu 51 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care: University of California Los Angeles, University of California – Berkeley, Cornell Univeristy, Stanford University, California State University, Purdue University, University of Michigan, University of Toronto sau Virginia Tech.

Pe lângă marele premiu, echipa a fost distinsă cu Locul I la concursul de design pentru tricoul competiției și Premiul pentru cea mai bună comunicare.

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de 12 studenți: Al Husain Abdulaziz, Barabas Karola-Csilla, Benedek Gabor, Benzar Ema, Boie Andreea Călina, Gligor Ioana-Daniela, Marcu Andrei, Mihuț Andrei, Morcotan Paul-Alex, Tămaș Teodora, Polac Petru și Pop Raul-Adrian.Lasă un răspuns

Site creat de