Social & Cultura, Important

Tabere de restaurare la Castelul Bánffy din judeţul Cluj: participanţi din peste 20 de ţări

castelul banffy bontida

În anul 2019 Fundația Transilvania Trust organizează două tabere interdisciplinare pentru valorificarea meșteșugurilor tradiționale.

Taberele au loc în cadrul programului de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați.

Până acum programul a avut aproximativ 2500 de participanți din 26 de ţări (printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc.).

Scopul proiectului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este păstrarea și folosirea aplicată a patrimoniului imaterial, a meseriilor tradiționale de construcții, implicit promovarea excelenței în reabilitare, a folosirii materialelor și tehnicilor adecvate locale prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională.

Durata taberelor este de câte două săptămâni, timp în care participanții vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din străinătate.

Iar în cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, tehnici de dulgherie și restaurează mobilier vechi.

  • Programul taberelor conține şi câte o excursie de studiu.
  • Taberele se vor desfășura în perioada: 4 – 17 și 18 – 31 august 2019.
  • Termenul de înscriere: 1 martie

Un castel pe care nu îl poți rata. Vizită la Castelul Banffy din Bonțida – o istorie de 7 secoleLasă un răspuns

Site creat de