Studentie, Uncategorized

Tainele învățatului eficient predate la UMF Cluj

Tainele învățatului eficient

Te-ai săturat să stai cu cărțile și atlasele de anatomie în față și să simți că trece timpul pe lângă tine? Seminarul „Learning how to learn” vine in ajutorul studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca.

Seminarul este desfășurat în cadrul unui proiect al Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, numit “Tutori pentru noua generație”. Conform acestui proiect, studenții din anii mai mari, din cadrul UMF Cluj, sunt distribuiți câte unei grupe de anul I, cu scopul de a le facilita integrarea armonioasă în noul mediu universitar.

De asemenea, se organizează o serie de activități destinate acestora, cum ar fi traininguri și concursuri.

Evenimentul are loc miercuri, de la ora 20, in Amfiteatrul Manta – UMF Cluj-Napoca.
Consideram anul I ca fiind unul dintre cei mai dificili pentru studenții de la medicină. Pe plan academic, aceste dificultăți se raportează la volumul imens de materie, care nu mai poate fi abordată eficient prin metodele folosite până în acel punct. Prin <<Learning how to LEARN>>, care este la prima sa ediție, dorim să le expunem bobocilor câteva metode de studiu eficient, noțiuni de gestionare a timpului, dar și a emoțiilor precum anxietatea sau stresul.

Ne bucurăm de susținere din partea cadrelor noastre didactice, printre care doamna Dr. Codruța Popescu, psihologul școlii și colaboratorul acesteia Dr. Sebastian Armean, alături de Dr. Mihai Bob, care predă la universitatea noastra disciplina Anatomie și Embriologie (durerea majorității bobocilor).

Suntem și noi surprinși de interestul publicului pentru acest seminar, printre care observ și studenți din ani mai mari. Pot doar să trag concluzia că o astfel de inițiativă este necesară și dorită. Sperăm ca în viitor acest proiect să crească, spre consilierea studenților anului I, indiferent de facultate sau universitate” a declarat pentru Cluju`.RO, Ana-Maria Petrica, organizatoarea seminarului.

Seminarul poate fi gasit si pe Facebook.Lasă un răspuns

Site creat de