Sport, Important

Tibi Ușeriu a câștigat, pentru al doilea an, ultramaratonul de la Cercul Polar (VIDEO)

tibi useriu

Romanul Tibi Useriu a câştigat şi în acest an cea mai grea cursa, 6633, adică 556 km de mers și alergare de la Cercul Polar. Competiţia a fost una extrem de dificilă, în care a rămas în ciuda faptului că a suferit pe traseu degerături, iar medicii îl sfătuiseră să renunțe.

Startul cursei a fost dat în 10 martie, iar concurenții au avut de înfruntat temperaturi care au coborât până la aproximativ minus 40 de grade Celsius, dar și vânt și ninsori puternice.

În cursă s-au înscris 24 de concurenți de pe patru continente, dintre care 18 au optat pentru parcurgerea distanței maxime, de 350 mile (echivalentul a peste 560 kilometri). Trei dintre concurenți au fost femei, care s-au înscris pentru cursa de 120 mile, și doar cinci au mai participat la alte ediții ale acestui ultramaraton.

Anul trecut, sportivul a trecut primul linia de sosire a cursei, după ce, timp de o săptămână, a înfruntat vântul puternic şi temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius. Alţi doi români, Andrei Roşu şi Vlad Tănase, au împărţit, anul trecut, locul trei pe podium.

Tibi Useriu aleargă pentru asociaţia Tasuleasa Social. Cei de aici l-au ajutat cu ani în urmă, să se reintegreze după ce a stat o vreme în închisoare, în străinătate.Lasă un răspuns

Site creat de