Timp liber, Important

TOP 5 motive. De ce trebuie să mergi anul ăsta la MOX (Music Outdoor eXperience)?

VD1 6518

Vara aceasta – între  27 – 30 iulie – va avea loc cea de-a V-a ediţie a festivalului Music Outdoor eXperience (MOX).

Festivalul ne-a surprins plăcut de fiecare dată şi „ne-a intrat la inimă” din prima. Astfel ne-am gândit să vă prezentăm 5 motive pentru a vă convinge să luaţi parte la MOX 2017:

Locaţia

Music Outdoor eXperience este primul festival cu obiectiv turistic din România. Festivalul, început de la o zi de naștere în 2011 în comuna Măguri-Răcătău,  a ajuns să fie una din principalele atracţii ale verii din judeţul Cluj. Music Outdoor eXperience te scoate din oraş şi din rutina urbană şi te duce într-o excursie la munte combinată cu un festival de muzică electronică și nu numai.

Dacă primele trei ediţii au avut loc în Măguri Răcătău (50 de kilometri de Cluj-Napoca), ediţia din 2015 s-a desfăşurat la Buscat – în Muntele Băisorii la 60 de kilometri de Cluj-Napoca, în inima munţilor. Deoarece organizatorii doresc să promoveze cât mai multe zone montane din judeţul Cluj, ediţia a V-a MOX va avea loc pe platoul din Valea Drăganului, la 85 de kilometri de Cluj, imediat după Huedin.

Astfel, Valea Drăganului este cea de-a treia zonă turistică montană pe care băieţii de la MOX o promovează. După o scurtă excursie sus pe platou am înțeles și noi de ce organizatorii au ales acest nou colț al județului: peisajul este superb, iar odată ajunși acolo nu am mai vrut să plecăm!

Activităţile de zi

MOX este ca o vacanță de 4 zile cu prietenii la munte, mai bine zis este ca o excursie cu peste 1000 de prieteni în care uiți de toate problemele, în care iți lași toate bagajele acasă și mergi să te relaxezi alături de oameni frumoși. Este un loc în care să te bucuri de o bibliotecă în aer liber, de un cinematograf între brazi sub un cer plin de stele, de un tobogan de apă, de leagăne, de hamace, ateliere de creație, de briza caldă și răcoroasă a muntelui și binențeles, de 3 nopți de muzică.

Pentru ediţia cu numărul V organizatorii pregătesc şi mai multe activităţi noi pentru public, însă acestea reprezintă o parte din surprizele pe care le veţi descoperi la faţa locului între 27 şi 30 iulie.

mox 3

Publicul

Evenimentul a pornit de la o zi de naștere sărbătorită la munte și a adus împreună, 4 ani mai târziu, 2500 de participanți în vara anului 2015.

Anul acesta, organizatorii se așteaptă la un public de 6.000 de persoane în cele 3 zile ale festivalului. După cum o arată şi cifrele, MOX este un festival mic care doreşte să crească o comunitate care iubeşte natura şi muzica.

Mulţi dintre noi se plâng că „lumea se strică” la marile festivaluri şi că publicul devine tot mai necivilizat de la an la an. Acest lucru însă nu se vede la MOX. Festivalul a crescut ca o comunitate în fiecare an, evenimentul fiind promovat cel mai mult de la gură la gură de către participanți, de către cei care doresc cu adevărat să ia parte la această experiență de 3 zile în vârf de munte.

Participarea la MOX presupune să dormi în cort sub un cer înstelat, să prinzi apusuri colorate, să mănânci pâine cu zacuscă şi slănină, să faci duş cu apă dezmorțită în mijlocul pădurii, să respiri aer curat, să te așezi într-un hamac și să uiți de tine, să te pui singur la coadă la bar și să te trezești că ciocnești pahare cu oameni pe care tocmai i-ai cunoscut, să dansezi până nu te mai țin picioarele și să nu vrei să te mai oprești, să intri „random” în povești și să descoperi multe suflete frumoase. Este locul din care te vei întoarce cu un album plin de amintiri frumoase și cel mai probabil cu unu, doi, trei, patru, cinci prieteni noi.

Citeste si: INTERVIU Marius Bugeac: "MOX este primul festival cu obiectiv turistic din România"

mox 4

Muzica

De an la an, odată cu festivalul, a crescut şi calitatea line-up-ului. În fiecare an organizatorii au invitat tot mai mulţi artişti să ia parte la eveniment. Anul acesta nu doar că aproape s-a dublat numărul de artiști față de anul trecut, dar vom avea parte și de formații live, o premieră pentru MOX. Și dacă tot vorbim de premiere, organizatorii au anunțat o a doua scenă, Lost in the Woods, cu un program special de zi. Hamace, muzică și valsul brazilor, ce poate suna mai bine?

Mindscape, Village, Argatu’, romaN, Moș Martin, Dj Shiver, K-LU, Sauce, Blanilla, Danaga, Arme, Dodo, Mad Liquid, Massive Fluo, Dubase, Dex, AHE, Andreea Veder, Tiberiu&Vayda, Waren, NECS, Alex One, Greenblack, N.Ser, Aeminium, Ugly Astronaut, Nihill, Ciakar și Greenie + mulți alții.

Faţă de alte festivaluri, la MOX, majoritatea artiştilor rămân în vârful muntelui şi se bucură de acest eveniment alături de ceilalți participanți.

mox 5

Experienţa

Music Outdoor eXperience (MOX) nu este doar despre muzică. Festivalul este, în sine, o experienţă unică, deoarece combină o excursie de relaxare la munte cu un festival de muzică electronică. Aici vii să te distrezi și să te relaxezi, să cunoști oameni noi, să socializezi, să trăiești experiențe noi la munte, sub cerul liber cu cortul. Pentru a înţelege ce înseamnă experienta MOX trebuie, însă, să o trăieşti!

mox 2

Festivalul va avea loc în perioada 27 – 30 iulie 2017 sus pe platoul de la Valea Drăganului, județul Cluj. Biletele se pot achiziționa de pe biletmaster.ro și în locațiile partenere în limita stocului disponibil.Lasă un răspuns

Site creat de