Important, Social & Cultura

Transilvania, perla ascunsă a Europei, strălucește în prestigiosul Top Bloomberg al destinațiilor de vis pentru călătorii în 2024

Transilvania

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian a prezis că 4,7 miliarde de oameni se vor urca în avioane în 2024, generând aproximativ 964 de miliarde de dolari numai pe bilete de avion.

Ţinând cont de acest lucru, Bloomberg a selectat 24 de locuri de vacanţă în 2024. Printre acestea se numără insule luxuriante, ţinuturi pline de castele şi oraşe fermecătoare din Evul Mediu cu muzee spectaculoase, scrie mediafax.ro.

Transilvania, perla ascunsă a Europei, strălucește în prestigiosul Top Bloomberg al destinațiilor de vis pentru călătorii în 2024

Scoateţi-l pe Dracula din cap. Această zonă din centrul României – care, da, a fost scena romanului lui Bram Stoker – merită vizitată pentru multe alte motive„, scrie Bloomberg.

Bloomberg le recomandă turiştilor drumeţii pe munte şi să exploreze zona viticolă în devenire a Transilvaniei, cunoscută pentru fetească regală. Legendara casă a lui Dracula, Castelul Bran, este o vizită obligatorie, la fel ca şi numeroasele biserici medievale. Alte situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roşia Montană, sunt, de asemenea, suficient de aproape pentru excursii rapide – şi absolut fascinante – de o zi.

Lunile septembrie şi octombrie sunt sugerate pentru vremea blândă şi culori vibrante de toamnă în Munţii Carpaţi. De asemenea, luna iunie poate fi o alegere bună când temperaturile sunt mai ridicate, dar nu sunt foarte mulţi turişti.

Bloomberg nu recomandă lunile de iarnă deoarece pot fi întunecate şi reci, nici lunile iulie şi august deoarece temperaturile sunt foarte ridicate şi e aglomerat.

Lista completă a destinațiilor de vis pentru călătorii în 2024

1. Quito, Ecuador
2. Boston, Statele Unite
3. Republica Dominicana
4. Aspen, Statele Unite
5. Busan, Coreea de Sud
6. Argentina
7. Transilvania, Romania
8. Parcul National Amboseli, Kenya
9. Belfast, Irlanda de Nord
10. Lima, Peru
11. Insula Cangurului, Australia
12. Bergen, Norvegia
13. Las Vegas, Statele Unite
14. Halifax, Canada
15. Maroc
16. Hong Kong, China
17. Montecito, Statele Unite
18. Palau
19. Malta
20. Toscana, Italia
21. Insulele Cayman
22. Ucluelet, canada
23. Willamette Valley, Statele Unite
24. San Sebastian, Spania

sursa: mediafax.ro

Image by frimufilms on Freepik
Lasă un răspuns

Site creat de