Din Oras, Important, Liceu

Transport extins și îmbunătăţit pentru elevii din Cluj: Anunţul Companiei de Transport Public

Abonamentele de transport în comun pentru elevii din Cluj-Napoca vor fi modificate: 120 de călătorii gratuite pe lună

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA, în parteneriat cu Primăria municipiului, anunță o creștere semnificativă a frecvenței mijloacelor de transport în comun, cu un plus de aproximativ 25%, pentru a coincide cu începutul noului an școlar, începând cu data de 11 septembrie 2023.

Într-o încercare de a facilita accesul elevilor la școli, CTP Cluj-Napoca și Primăria municipiului Cluj-Napoca au convenit să reia programul de transport pentru elevii claselor 0 – 4. Acest serviciu va fi asigurat cu autobuze dedicate, pe un total de 14 trasee, acoperind cartierele Mănăștur, Zorilor – Făget, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua, zona Iris și Lombului, spre școlile situate în zona centrală a orașului.

Pentru detalii specifice privind unitățile de învățământ deservite, puteți accesa link-ul aici.

Pentru a asigura că toți elevii beneficiază de mijloace de transport adecvate, au fost introduse mijloace de transport special destinate cu inscripția „TRANSPORT ELEVI”.

Acestea vor pleca după ora 7:10 din diferite cartiere către centrul municipiului și se vor întoarce în jurul orei 14:00.

Aceste mijloace vor acoperi următoarele linii:

  • Autobuze: 9, 24, 30, 31, 35, 39, 42, 43B, 46B;
  • Troleibuze: 3, 5, 6, 25;
  • Tramvaie: 101, 102.

În colaborare cu Primăria comunei Florești, a fost reluat transportul elevilor către școlile Dumitru Tăuțan și Gheorghe Șincai din Florești, utilizând autobuze dedicate și acoperind 6 trasee. De asemenea, Primăria Apahida va asigura transportul elevilor din comuna respectivă.

Continuându-și eforturile pentru a sprijini tinerii cu dizabilități neuromotorii, CTP Cluj-Napoca va continua să ofere servicii de transport specializat, utilizând microbuze echipate corespunzător. Aceste servicii vor opera pe trasee stabilite în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca și Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, precum și cu organizații precum Asociația Caritatea Umanitar Internațională, Grădinița Malteză, Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia și Tânărul Singuratic), Asociația Hans Spalinger și Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu.

Primăria municipiului Cluj-Napoca va continua, de asemenea, să asigure transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fanatelor și Colonia Pata Rat către unitățile de învățământ.

Pentru informații actualizate cu privire la programele de circulație și detalii suplimentare, vă invităm să consultați site-ul companiei la adresa www.ctpcj.ro și să utilizați aplicația de mobil Tranzy. Astfel, elevii și părinții pot accesa cu ușurință informații esențiale pentru planificarea călătoriilor lor în noul an școlar.Site creat de